2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Canik kültür üssü olacak

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 85 bin nüfuslu Canik ilçesine yaraşır bir kültür merkezi yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.


Ev toplantılarını Gazi Mahallesi'nde devam eden Başkan Osman Genç, 2004 yerel seçimlerinde verilen sözlerin ve söz verilmediği halde yapılan hizmetlerin Canik'e kazandırılmasının gururunu yaşadıklarını söyledi. Samsun'da kültür faaliyetlerinin, ulusal ve uluslararası kongrelerin yapılabilmesi için büyük kongre salonlarının bulunmadığını belirten Başkan Genç, "Samsun'daki bu eksikliği Canik'te yapımı devam eden Canik Kültür Merkezi ile gidereceğiz. Yıl sonuna bitecek olan kültür merkezimizle Canik, Samsun'da kültür üssü haline gelecek" dedi.


9 bin 600 metrekare alan üzerine 4 yüz 60 metrekaresi kapalı olarak inşa edilen Canik Kültür Merkezi'nin bin 600 kişilik kongre salonları ile ulusal ve uluslararası konferanslara ev sahipliği yapacağına dikkat çeken Başkan Genç, "Canik'e hangi alanda olursa olsun, kazandırdığımız projeler, bir asra hitap edecek şekilde planlandı. Kültür Merkezimizin yıl sonunda hayata geçmesiyle Canik, kültürel etkinliklere doyacak. Kültür, şehirlere can veren bir kavramdır. Bu sebeple kültür, insanların tarihsel ve toplumsal gelişme süreci içerisinde oluşturduğu bütün maddi ve manevi değerler ile bunların sonraki nesillere aktarılmasında önemli rol oynamaktadır. İşte hem yaşayan tarihlerimiz olan büyük yerimiz ve geleceğimiz olan gençlerimizin kültürel etkinliklerini en iyi ve en güzel ortamlarda yapabilmeleri adına ilçemize yaraşır bir kültür merkezini inşa ediyoruz. İçinde çok amaçlı salonları, sinemaları, düğün ve sergi salonları, kafeteryası, oto parkı ve yeşil alanları ile bölgenin en önemli merkezi olacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 19:43:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?