2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Canik THM Korusu'ndan konser

Canik Belediyesi Türk Halk Müziği (THM) Korosu, Caniklilere unutamayacakları bir konser verdi.


Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi'nde verilen konseri Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Canik Kadın Kolları Başkanı Safiye Öz, Canik Belediyesi Başkan Yardımcıları Mustafa Erbay ve Selçuk Kemeröz, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve Canikliler izledi. Şef Yavuz Özkaran yönetimindeki 45 kişilik koro, iki bölüm halinde 25 eser seslendirdi. Solistlerin seslendirdiği şarkılara davetliler de eşlik etti. Canik koronun 2007 yılında kurulduğunu belirten Canik Belediyesi THM Bölüm Başkanı İbrahim Üçüncü, hafta 2 gün koro çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Üçüncü, "Koromuz, yılda 3 konser verecek. İlk konserimizi Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi'nde verdik. Gördüğümüz ilgi bizleri memnun etti. Canik'te ilk olarak kurulan koro için Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e teşekkür ediyorum" dedi.


Üçüncü, hedeflerinin Canik ve Samsunlulara halk müziğini sevdirmek olduğunu vurguladı.
Konser sonrası solistlere karanfil dağıtan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik'te kültürel faaliyetlerin her geçen gün artarak devam ettiğini kaydetti. "Şehirlere can veren kültürdür" diyen Başkan Osman Genç, "Bu bilinçle Canik'te kültürel faaliyetlerimizi yaz-kış demeden dolu dolu yerine getirmeye çalıştık. Genç, yetişkin ve büyükler olmak üzere Canik'te ilk kez oluşturduğumuz koromuz da bunlardan bir tanesi. Artık insanlar boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmek için kültürel faaliyetlerimize katılıyor. Halkımızın yaptığımız kültürel etkinliklere katılması, ilçemizdeki değişime büyük katkısı var" diye konuştu.


Şef Yavuz Özkaran, THM Bölüm Başkanı İbrahim Üçüncü ve solistleri tek tek tebrik eden Başkan Osman Genç, koroyu katılarak söylenen son iki türküye eşlik etti.

İha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 12:24:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?