4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Canik yeniden yapılanıyor

Canik Belde Belediye Başkanı Osman Genç, beldede faaliyet gösteren hurdacılara gerekli tebligatların yapıldığını, en geç 2005 başında hurdacıların bulundukları yeri boşaltmaları gerektiğini belirtti.

Başkan Genç, beldede yeni yapılanma içinde olduklarına dikkat çekerek, hurdacıları, "Biz boşaltma işleminin güzellikle olmasını istiyoruz" diye uyardı.

Samsun Hurdacılar Odası Başkanı Nazmi Kaçak, Hurdacılar Yapı Kooperatif Başkanı Salih Açıcı ve hurdacılarla bir toplantı yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Canik’te yeniden yapılanma başladı. Bunu da kimse engelleyemez. Beldemiz artık kabuk değiştiriyor.

Samsun’un arka bahçesi olmaktan çıktığımızın herkes farkına varmalı. Canik’in yeniden yapılanmasıyla Samsun’un da çehresi değişecek. Hurdacıların boşalttığı arazi üzerine sadece Samsun’a değil, Karadeniz Bölgesi’ne hitap edecek 10 bin metrekarelik büyük bir ticaret merkezi kuracağız" dedi.

Beldenin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili yetkinin Canik Belediyesi’ne geçtiğini, Yerel Yönetimler Yasası’nın çıkmasıyla yetkilerinin daha da artacağını ve beldenin yeniden yapılandırılmasında büyük görevler alacaklarını dile getiren Osman Genç, hurdacılara, "Bulunduğunuz alanın boşaltılması ile ilgili gerekli tebligatlar sizlere yapıldı. Zaten AB’ye girme aşamasında bunun yapılması yasalarla zorunla hale geldi. Biz hiç kimsenin mağdur edilmeden, hiç kimse kırılmadan bunu halledelim diyoruz. Sizinle birlikte bu bölgeden çöp ve mezbaha da gidecek. Buraların ortadan kaldırılmasıyla bölgemizdeki çirkin görüntüler kaybolacak ve yerini yeşillikler, modern binalar ve ticaret merkezleri alacak. Yani Canik; eğitim, toplu konut ve iş merkezleri ile aranan bir belde olacak. 2005 yılı, Canik için değişimlerin hızlı bir şekilde yaşanacağı bir yıl olacak" diye konuştu.
Canik’te, ilk etabı bin konut olmak üzere toplam 10 bin konutluk toplu konutun altyapısını oluşturduklarını ve bunun için Canik Yapı Kooperatifi’ni kurduklarını da hatırlatan Genç, "Artık her şeyi devletten bekleme zamanı geçti. Bu zamana kadar böyle oldu ve işte beklenen son. Devlet dibe vurdu. Artık devlet bile yap-işlet-devret modeli ile yatırımlarını yapıyor. Neden bizde bunu yapmayalım? Bölgemize yapacağımız iş merkezini pazarlama usulü ile hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.
Samsun Hurdacılar Odası’nın Türkiye’de ilk olarak kurulan oda olduğunu ifade eden Başkan Nazmi Kaçak ise şunları söyledi:
"Bir yer bulmak için 15 yıldır bekliyoruz. Böyle dağınık hareket edersek bir 15 yıl daha bekleriz. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da yeni alacağımız yere altyapı hizmeti getireceğinin sözünü verdi. Bizler daha ne bekliyoruz?"

samsun
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 14:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?