6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Canik'de 960 konut yapılacak

Türkiye'deki en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birisi olan 'Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temelinin 1 hafta içinde atılacağı belirtildi.


TOKİ tarafından yapılacak olan, Türkiye'nin en büyük kentsel yenileme projeleri arasında gösterilen ve 383 dönüm alan üzerinde 2 bin 688 konut olarak tüm sosyal donatıları ile birlikte planlanan Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde ilk etapta hak sahiplerine yönelik 960 konut inşa edilecek. Yeşilova ve Gazi Mahallelerinde yapılacak 960 konut inşaat çalışmasına 1 hafta içinde başlanacağı bildirildi.


AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç, inşaat alanında incelelemelerde bulunarak müteahhit firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Milletvekili Mustafa Demir, TOKİ ile işbirliği içerisinde Türkiye'de en iyi hizmeti alan kentin Samsun olduğunu kaydatti. Demir, "Samsun, Kuzey Anadolu'nun en güzel şehridir. Canik'te aslında Samsun'un merkezidir. Başkanımız Osman Genç bu projeyi yakından takip ediyor. Bu projenin hayata geçmesiyle Samsun, Türkiye'de kentsel dönüşümü başarmış en iyi il olacak" dedi.


Canik Belediye Başkan Osman Genç ise Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Karadeniz'in en büyük projesi olduğunu ve Türkiye'deki en büyük projeler arasında yer aldığını dile getirdi. Genç, "960 konutun ihalesi yapıldı ve Er-Yapı (EGEP) firmamız ihaleye kazanarak çalışma başlattı. Eğitim kampüsünden sosyal donatıları kadar bir kent meydana geliyor. Ben inanıyorum ki, önümüzdeki yıllarda proje bittikten sonra 56'larda oturan insanların hızlı bir şekilde burada oturma arzusu içerisinde olacağı bir kent olacak burası. Çünkü burada yeşil alan ve park problemleri olmayan bir kent meydana gelecek. Bu projede hükümetimizin ve vekillerimizin katkısı var. Hükümetimizin yerelle ortaklaşa el sıkışarak meydana getireceği bir projedir" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 15:25:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?