6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Canik'e 6 milyon YTL'lik kültür merkezi

Canik Belediyesi tarafından ihale edilen Canik Kültür Merkezi'nin temel kazı çalışmaları başladı.


Samsun'da büyük kongrelerin yapılması için kongre merkezlerinin bulunmadığına değinen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bu eksikliği gördük ve Canik Kültür Merkezi'nin(CKM) projesini hazırladık. 7 bin 500 metrekare alan üzerine 4 bin 600 metrekare olarak yapılacak kültür merkezimizde insanlarımız her türlü ihtiyacı düşünüldü. Kütüphane, sinema, düğün ve sergi salonları ile kültürel etkinliklerin yapılabileceği bir mekan olacak. CKM, hizmete girdiğinde Karadeniz Bölgesi'nde işleyişi ve büyüklüğü ile ilk kültür merkezi olacak" dedi.
Gazi Osman Paşa Mahallesi Akman Sokak üzerinde yapılacak olan CKM'nin teme kazı çalışmalarını yerine inceleyen Osman Genç, kültür merkezinin hizmete girmesiyle Canik'in büyük kongrelere ev sahipliği yapacağını söyledi. Canik'in, yatırım cenneti haline geldiğine vurgu yapan Başkan Osman Genç, "85 Bin nüfuslu ilçemizde kültürel faaliyetlerin rahat olarak yapabileceği mekanlar yok. Göreve geldiğimiz günün akabinde bu eksikliğin Gençlik Sahnesi ile gidermeye çalıştık. Her geçen gün kar topu gibi büyüyen kültürel etkinliklerimize bu salonumuz yetmek oldu. Bu nedenle Canik'e ve Samsun'a yakışır bir kültür merkezi projesini hazırladık. Kültür merkezimizin temel kazı çalışmaları başladı. CKM, Canik'e ve Samsunumuza hayırlı olsun" diye konuştu.


"Kültüre yapılan yatırımlar, ülkemizin geçmişinin öğrenilmesini ve geleceğimizin de ona göre şekillenmesini sağlayacaktır" diyen Başkan Osman Genç, tarihin tekerrürden ibaret olduğunu ve bu nedenle gelecek nesillerin geçmişini en iyi şekilde öğrenmesi gerektiğini söyledi. Başkan Genç, 2009 yılının sonunda tamamlanacak olan merkezin 6 milyon YTL'ye mal olacağını sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 17:44:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?