5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Canik'e 'Yükseliş Heykeli'

Canik Belediyesi, Belediyeevleri Mahallesi'ne, Canik'i marka yapacak 'Yükseliş Heykeli' yaptırıyor. Yükseliş Heykeli, iki el üzerine yanan meşale olarak dizayn ediliyor. 

Canik Belediyesi atölyesinde yapımına 4 ay önce başlanan ve 2 ay içerisinde tamamlanacak olan 'Yükseliş Heykeli', Canik Beldesi'ni marka yapacak. Belediyeevleri Magosa Sokak üzerine yapılacak olan güç birliği temasıyla işlenen heykel, Canik Beldesi'nin genç eller üzerinde yükselişini ifade ediyor. 

Heykeltraş Gökhan Yerlikaya, Yükseliş Heykeli'nin Canik Beldesi'nin ve Samsun'un tanıtımında önemli bir rol üstleneceğini söyledi. Heykeli, "Canik ve Samsun'u marka yapma yolunda atılan büyük bir adım" olarak nitelendiren Yerlikaya "Yükseliş Heykeli, Canik Beldesi'nin gelişmesi için emek harcayan başta belediye başkanı olmak üzere yardımcıları, meclis üyeleri, işçi, memur ve beldenin gelişmesi noktasında emeği geçen insanların güç birliğini ifade ediyor. Başka bir deyişle bu güç birliği, Canik Beldesi'nin genç ve dinamik ellerinde yükselecek" dedi. 

Yerlikaya, 4 ay önce başladıkları heykeli, 2007 yılının Şubat ayında bitireceklerini sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 11:59:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?