6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Canikli Kadınlar Buluşuyor

"Canikli Kadınlar Buluşuyor" programına katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 2004 yılında Canik'te yakalanan değişimin hızlı bir şekilde devam ettiğini ve bu değişime hanımların katkılarının büyük olduğunu söyledi.


Canik'i, aydınlık yarınlara hep birlikte taşıyacaklarını ifade eden Başkan Osman Genç, "Artık hanımlar her alanda yer almakta. Bu nedenle ilçemizin aydınlık yarınlara ulaşmasında var olan katkılarının daha fazlasını bekliyoruz. Yaptığımız her türlü eğitim programlarına katılarak, geleceğimiz olan genç nesillerin yetişmesinde boş rol oynayan hanımların kendilerini her yönüyle yetiştirmelerini istiyoruz. Çünkü onlar, geleceğimiz olan gençlerin eğitim aldıkları ilk eğitim yuvaları. Bu nedenle anne ve babaların eğitimi de çok önemli. Canik, aydın gelecek yolculuğunda hep birlikte el ele vererek modern yarınları taşıyacağız" dedi.


Kentsel dönüşüm alanı içerisinde kalan Yeni ve Yeşilova mahalleli hanımların, kentsel yenileme ile ilgili kafalarında oluşan soruları da yanıtlayan Başkan Osman Genç, "Mahallelerimizdeki dönüşümü sağlamazsak, gelişimi yakalayamayız. İlk önce kent kimliğimizi ortaya koymalıyız ki, nereye gideceğimiz bilelim. Bir hedef belirleyemezsek, denizde olan fındık kabuğu gibi savruluruz. Bu nedenle Canik'in gelecek planlarını yaparken en az, 100 yılını düşünerek yapıyoruz. Bunu da yapmak zorundayız. Çünkü ülkemiz günü birlik programlardan çok çekmiştir. Bugünün idarecilere olarak geleceğimizi en iyi şekilde belirlemeli ve bugün bizim çektiğimiz sıkıntıları yarın çocuklarımızın çekmesini önlemeliyiz" diye konuştu.
Canik'in kurulduğu günden buyana Samsun'un yükünü taşıdığının altını çizen Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Canik taşıdığı bunca yüke rağmen ne hiç bir fayda görmüş ne de bir katma değer kazanmamış. Canik'in miladı olarak belirlediğimiz 2004 yılında bu durum tamamen Canik'in lehine olacak şekilde değişti. Bu değişim; sağlıktan toplu konuta, eğitimden kültüre ve başka bir çok alanda sürüyor. Canik, tarihinin altın yıllarını yaşıyor. Yaşanan bu değişimlerle Canik, tarihindeki hak ettiği yeri en kısa zaman içerisinde alacaktır."


Programa, AK Parti Canik Kadın Kolları Başkanı Safiye Öz ve yönetim kurulu üyeleri ile Yeni ve Yeşilova mahalle sakinleri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 16:52:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?