5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Canikliler Aydınlarla Buluşuyor

Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, "ABD'nin Türkiye'deki önemli siyasi olaylarda parmağı vardır" dedi.


Canik Belediyesi "Caniklileri Aydınlarla Buluşturuyor" projesi kapsamında Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş tarafından "Ortadoğu ve Türkiye" konulu bir konferans verildi. Canik Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde yapılan konferansta Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, ABD'nin Türkiye üzerinde toprak veya maddi kazanç elde etmek bir düşüncesi olmadığını belirterek, "ABD'nin Türkiye'de ki önemli siyasi olaylarda parmağı vardır. Ben bu durumları yaşayan kişiyim. Ayrıca ABD dünya liderliğine oynuyor. Dünyayı yavaş yavaş saran küresel düzeni kendi isteğine göre kurmaya çalışıyor" diye konuştu.


Ortadoğu'nun dünyanın en tehlikeli ve en fazla dikkat edilmesi gereken bölge olduğunu dile getiren Prof. Dr. Yalçıntaş, "ABD, Ortadoğu'yu terk etmediği sürece fitne, haset ve orada yaşanan cehennem durmayacaktır. Ortadoğu'da zulüm yapanlar işin farkına varmak istemiyor" şeklinde konuştu.


ABD'de gelecek dönemde yapılacak olan seçimlerde George Bush'un aday olamayacağını da açıklayan Yalçıntaş, "ABD'nin İran macerası kalır. Ama hava saldırı ile sınırlı kalacağı düşüncesindeyim. ABD'nin önümüzdeki dönemlerde İran'a saldırı yapması gözükmüyor" ifadelerini kullandı.


Ortadoğu'da Filistin'de kanların akıp durduğuna dikkat çeken Yalçıntaş, Irak'ta ise her gün onlarla Müslüman halkın soykırıma tabi tutulduğunu ileri sürdü.
Konferansa, AK Parti Samsun milletvekilleri Mustafa Demir, Cemal Yılmaz Demir, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 12:24:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?