4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Canik'te ahırlar kaldırılıyor

Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, beldede bulunan küçük ve büyük baş hayvanların kaldırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Canik Belediyesi Zabıta Müdürü Yakup Eray, Belediye Evleri ve Soğuksu Mahalleleri haricinde tüm mahallelerinde hayvan ahırının bulunduğunu belirterek, beldede 180 ahır, 593 büyük ve 108 adet küçük baş hayvan bulunduğuna dikkat çekti.

Beldede 180 adet ahır ve 700’ün üzerinde büyük ve küçük baş hayvan bulunduğuna dikkat çeken Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Kurban Bayramı’ndan sonra hepsinin kaldırılacağını söyledi. Beldede bazı insanların evlerinin 4. katında bile hayvan beslediğine dikkat çeken Başkan Genç, "Şehrin içinde hayvan beslemek çevre sağlığı açısından da sakıncalı. Ayrıca şehirde yaşamanın bir bedeli olmalı. Canik’te bazı insanlar hala hayvancılık yapıyor. Hayvan beslemek isteyenler köye giderek orada pekala hayvancılık işini sürdürebilirler. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, beldede hayvancılık yapanlara, sözlü ve yazılı olarak gerekli uyarıları yaptılar. Zaten şehrin içinde hayvan beslemeye yasalarda engel. Bizde belediye olarak yasaları uygulamakla mükellefiz" dedi.

Başkan Genç, Samsun’un yeni ve eski Samsun olarak anılacağını, Canik’in hayvan ahırlarından, çöp istasyonundan ve mezbahadan kurtarılarak, yeni Samsun olacağını da sözlerine ekledi.

samsun
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 14:18:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?