6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Canik'te görkemli açılış

Canik Belediyesi, Belediyeevleri Mahallesi'nde 19 Mayıs Gençlik Caddesi, Değişim Anıtı ile 4 tane parkı görkemli bir şölenle hizmete açtı.

Canik'te, Belediyeevleri Mahallesi'ndeki Magosa Sokak'ın adı, 19 Mayıs ruhunun yeni nesillere aşılanması için Büyükşehir Belediye Meclisi'nde '19 Mayıs Gençlik Caddesi' olarak değiştirildi. 7 metre genişliğinde ve 8 kilometre uzunluğunda parke kaplama yapılan 19 Mayıs Gençlik Caddesi, yeni isimle birlikte yeni bir çehreye de kavuştu.

Belediyeevleri Mahallesi'nde 19 Mayıs Gençlik Caddesi üzerinde bulunan Değişim Anıtı ile Mimar Sinan, Şehitler, Küçük ve Mevlana Parklarının açılışı gerçekleştirildi. 'Beşi Bir Yerde' olarak adlandırılan yol, anıt ve parkların açılışı, şölen havasında yapıldı.

Değişim Anıtı'nda kurdele kesimiyle 'Beşi Bir Yerde'nin açılışı yapıldı. Açılışa AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, oda başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Canik'te yapılan çalışmaların sadece Belediyeevleri Mahallesi'yle sınırlı olmadığının altını çizen Başkan Osman Genç, Belediyeevleri Mahallesi'nde yapılan tüm yollar ve 3 ayrı yere yapılan parklarda 33 bin 300 metrekare parke, 4 bin 850 metreküp taş duvar, 10 bin 500 metrekare parke kaldırım ve 11 bin 350 metre bordür, 8 bin 960 metre oluk kullandıklarını dile getirdi. Canik'te herkesin hayatını kolaylaştıran yatırımlar yaptıklarını kaydeden Başkan Genç, tüm bu yapılanlarla sadece bu mahalleye 2.3 milyon YTL'lik yatırım yapıldığını dile getirdi.

Ardından konuşma yapan AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ise son yıllarda Canik 'e yapılan yatırımlarla çehresinin değiştiğini ve Samsun'da değişimin adresi haline geldiğini söyleyerek, yeni ilçe olan Canik'te bu değişim ve gelişimlerin yaşanmasına emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Samsun'un yerel sanatçıları Osman Öztekin ve Aşık Erdemli sahneye çıktı. Osman Öztekin, söylediği hareketli şarkılarla Caniklilere unutulmaz anlar yaşattı. Aşık Erdemli ise sazıyla söylediği duygusal türkülerle katılanları eğlendirdi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 11:18:44
Güncelleme :24 Mayıs 2008 Cumartesi 11:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?