6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Canik'te ilk ders zili çaldı

Canik'te 2008-2009 eğitim-öğretim yılı, 100. Yıl İlköğretim Okulu'nda yapılan törenle başladı.


Törene Canik İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, İlçe Emniyet Amiri Musa Bozkurt, Sağlık Grup Başkanı Meltem Selçuk, İlçe Tarım Müdürü Yener Günay, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine çiçek verilmesinin ardından konuşan Canik Kaymakamı Mehmet Demirezer, eğitim davasının ülkenin en önemli davası olduğunu, bu davada kamu kurumları, yerel yönetimler ve STK'lar olmak üzere herkesin yer alması gerektiğini vurguladı.

Ülkenin eğitim meselesinin ancak el ele vererek çözüme kavuşacağını belirten Demirezer, eğitim erkek kadın herkese farz olduğunu, hiç kimsenin bundan kendisini ayrı tutamayacağını söyledi. Ayrıca Demirezer, öğrencilerin iyi yetiştirilmesi konusunda öğretmenlere ve öğrencilere ise kitap okuyup çok ders çalışmaları konusunda uyarılarda bulundu.


2008-2009 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle bölgede bulunan okulları ziyaret eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, meslektaşlarına ve öğrencilere başarı diledi.


Yeni eğitim-öğretim yılında tüm öğretmen ve öğrencilere başarı dileyen Başkan Osman Genç, öğrencilere, öğrencilik hayatında başarılı olmaları için bol bol kitap okumaları ve ders çalışmaları tavsiyesinde bulundu.


Canik'te 2008-2009 eğitim-öğretim yılının 15 bin 500 öğrenci, 670 öğretmen ve 48 okul ile başladığını belirten Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu da kalkınmanın temel unsurunun eğitim olduğunu ve en güzel yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğuna dikkat çekti.


Yapılan törenin ardından Kaymakam Demirezer, Başkan Osman Genç ve Melekoğlu, öğrencilere kitap dağıtıp, 2008-2009 eğitim-öğretim yılını başlatan zili çaldı.

İha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 17:31:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?