2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Canik'te kaldırımlar boşaltılıyor

Canik'te ticaretin kalbinin attığı Mekke Caddesi'nde kaldırım işgalini önlemek için çalışma başlatıldı.


Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Başkan Yardımcısı Mustafa Erbay önderliğinde cadde esnafını tek tek gezerek bilgilendirdi.

Ziyarette Başkan Yardımcısı Erbay'a eşlik eden Zabıta Müdürü Yakup Eray, "Bu uygulamayla cadde esnaflarını kaldırımları 2 metre kullanmaları yönünde uyarıyor, ihtar ediyor ve dükkanlarının önünü düzeltmeleri için 10 gün süre veriyoruz. Bu sürenin sonunda uygulamaya uymayanlara cezai işlemde bulunacağız"dedi.


Çalışmalar hakkında bilgi veren Canik Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Erbay, "Canik'te ismi ile güzel, yapımı ile güzel Mekke Caddesi'nde hem vatandaşlarımızın yürüyüş alanlarını genişletmek hem de görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak amacıyla esnaflarımızın kaldırım işgallerini önlemek için cadde boyunca bulunan bütün esnaflarımızı tek tek dolaşıp onları bilgilendiriyor ve uyarıyoruz.

Esnaflarımıza dükkanlarının önünde toplam 2 metre kullanım alanları olduğunu hatırlatarak bu mesafeyi aşmamaları yönünde ikaz edip kendilerine dükkanlarının önlerini düzeltmeleri için 10 gün süre verdik. Bu zaman zarfında yapılan kontrollerde bu uygulamaya uymayan esnafların görülmesi halinde cezai işlem uygulanacaktır"şeklinde konuştu.
Erbay, Mekke Caddesi'nin güzel bir görünüme sahip olması için ellerinden geleni yaparak caddeyi daha iç açıcı hale getireceklerini sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2009 Salı 18:26:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?