6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Canik'te müzik kursları devam ediyor

Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından geçen yıl açılan koro, enstrüman ve ses eğitim devam ediyor.

Canik Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde Türk Halk Müziği (THM) Bölüm Başkanı İbrahim Üçüncü, verilen müzik eğitimi ile gençlerin geleceğe hazırlandığını söyledi.

Müzik eğitiminin gençlerin kişiliklerinin şekillenmesinde önemli rol oynadığını belirten Üçüncü, "Bu nedenle ücretsiz olarak verilen koro, enstrüman ve ses eğitime her öğrencinin katılmasını istiyorum. Kurslarımız hem büyükler hem de küçükler olmak üzere iki kategoride aralıksız olarak devam ediyor. Her yaş grubundan insanlarımızın burada aldıkları müzik eğitimi ile meslek sahibi oluyorlar" dedi.

Müzik eğitiminin insanların hafızasını da güçlendirdiğini belirten Üçüncü, "Verdiğimiz eğitimlerle çocuklarımızı güzel sanatlar bölümüne hazırlıyoruz. Hangi branşta olursa olsun alt yapısı sağlam temeller üzerine kurulan işlerde başarı kendiliğinden geliyor. Bu nedenle çocuklarımızın kişiliklerinin gelişimini ve geleceğini yakından ilgilendiren eğitimleri mutlaka almaları lazım" diye konuştu.

Her branşta olduğu gibi müzikte de alınan eğitimin insanları eline aldığı altın bilezik olarak nitelendiren Canik Belediyesi Çocuk Korosu Şefi Nizamettin Dizdar, çocukların aldıkları eğitimle hem bir mesleği öğrendiklerini hem de kötü alışkanlıklarda uzaklaştığını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 14:10:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?