4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Canik'te okullar mercek altında

CANİK'TE OKULLAR MERCEK ALTINDA

Canik'te yaptığı eğitim yatırımları ile ilçenin eğitim kalitesini yükselten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 2009-2010 eğitim ve öğretim yılının kapanmasıyla birlikte ilçe okullarının başta çevre düzenlemeleri olmak üzere birçok sorununa el attı.

Canik'te hayata geçirdiği modern eğitim yuvaları ile İlçeyi eğitim başarısı sıralamasında Samsun'da zirveye taşıyan Başkan Genç, okulların kapanması ile birlikte ilçe okullarının ihtiyaçlarını mercek altına altı. Bu bağlamda Kocatepe İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Başkan Genç, Okul Müdürü Levent Kurtuluş ile birlikte okul bahçesi ve etrafında incelemelerde bulundu. Okulun ihtiyaçları ve eksiklikleri hakkında bilgi alan ve okul bahçesinin çevre düzenlemesini baştan sona yenilemeye karar veren Başkan Genç, kurmaylarına gerekli çalışmaların başlatılması talimatını verdi. Kocatepe İlköğretim Okulu bahçesinin eskimiş ve deforme olmuş kısımlarının yenilenmesi ile yeni eğitim ve öğretim yılına bambaşka bir kimlikle başlayacağını ifade eden Başkan Genç, “Eğitim daima önceliğimiz olmuştur ve her zaman da önceliğimiz olacak" dedi.

En büyük yatırımın insana ve eğitime yapılan yatırım olduğunu söyleyen Başkan Genç, "Bir ülkenin eğitim seviyesi onun geleceğini tayin etmekte. Dolayısıyla ulusların geleceğe emin adımlarla yürümesinin yolu eğitimden geçmekte. Buradan hareketle 2004 yılından itibaren Canik'te başlattığımız eğitimsel ve kültürel dönüşüm sonucunda bugün İlçemiz eğitim kalitesi ve başarısında Samsun'da zirveye çıktı. Eğitimin sağlıklı ortamlarda yapılması için okulların fiziki durumlarını iyileştiriyoruz" dedi.

Genç, 2009-2010 eğitim ve öğretim yılının kapanması ile birlikte okulları yeni eğitim-öğretim yılına hazırlamak ve ihtiyaçların tespiti için bir çalışma başlattıklarını dile getirdi.

CANİK'TE OKULLAR MERCEK ALTINDA
CANİK'TE OKULLAR MERCEK ALTINDA
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 17:29:00
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 17:30:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?