5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Canik'te 'sanal kütüphane' açılışı

Canik Belediyesi tarafından 'Gelecek için Eğitim Projesi' kapsamında 100 Yıl İlköğretim Okulu'na 'sanal kütüphane' açıldı.

Sanal kütüphane açılışına Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, İl Genel Meclis üyeleri, okul müdürleri, muhtarlar, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce geçen sene 100 Yıl İlköğretim Okulu Samsun'da 'Gelecek için Eğitim Projesi' kapsamında pilot okul seçildi. Proje kapsamında Canik Belediyesi tarafından okula 'sanal kütüphane' açıldı. Açılış öncesi 100 Yıl İlköğretim Okulu Folklor Ekibi bir gösteri sundu. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, törende yaptığı konuşmada, bölgelerindeki kültürel dönüşümlerinin lafla olmadığını belirterek, yaptıkları çalışmalarla eğitim-öğretime destek olduklarını ve destek vermeyi sürdüreceklerini dile getirdi.

Türkiye'de 90 kişiye bir kahvehane düştüğünü söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, "Bunun yanı sıra Türkiye'de 165 bin kişiye sadece bir kütüphane düşmektedir. Amacımız, kütüphane sayılarını artırarak okuma oranını yükseltmektir" dedi.

Samsun'un il ve ilçelerinde huzurlu bir yılı geride bırakmanın mutluluğu içerisinde olduklarını kaydeden İspirli, 300 bin öğrenci potansiyeli olan Samsun'da 1 yıl boyunca sadece 1 tane disiplin olayıyla karşı karşıya kaldıklarını, bunun ise memnuniyet verici bir durum olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek sanal kütüphanenin açılışı yapıldı. 

Kütüphanede bulunan bilgisayarla kitapların tarayıcı yardımıyla sesli bir şekilde okutulmasının sağlandığı belirtildi. Kütüphaneden ayrıca, az işiten öğrencilerinin de yararlanmasının hedeflendiği açıklandı.

Kütüphanede 5 adet bilgisayar, çeşitli ders kitapları, roman türü kitaplarının da yer aldığı ve toplam maliyetinin ise yaklaşık 10 bin YTL olduğu ifade edildi.Kütüphanenin yanı sıra okulun yıl sonu sergisi de açıldı. 3 gün açık kalacak sergide matematik, fen teknolojisi, görsel sanatlar, tasarım ile öğretmen ve öğrencilerin yaptığı ürünler sergileniyor.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 19:03:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?