2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Canik'te temizlik için mobil ekip

Canik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilçede mahalle aralarında kalan boş arsalar ile sokakların temizliği için mobil ekip oluşturdu.

Kurulan ekip, Gazi Osman Paşa Mahallesi'nden çalışmalarını başlattı.
Çalışmaları takip eden Canik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Basri Mıhcı, vatandaşların yapılan temizlikleri sahip çıkmasını istedi.

Canik'te sokakların süpürülmesi ve yıkanması ile mahalle aralarında bulunan boş arsalardaki çöplerin toplanmasına kadar birçok yerin temizliğinin yapıldığına dikkat çeken Mıhcı, "İlçemizde boş alanlarla ilgili olarak sürekli şikayetler alıyoruz. Bu şikayetlerin önüne geçmek için mobil ekip kurduk. Bugünde ekibimizle birlikte çalışmalarımızı başlattık. İlçemizde 914 tane sokağımız var. Her gün tüm bu sokaklarımız işçilerimizin elinden geçiyor. Hedefimiz, Caniklilerin tertemiz ortamda yaşamalarını sağlamak. Bunu da ilçemizde temizlik kültürünü yayarak halkımıza birlikte sağlamak" dedi.


Mevsimin kış olması nedeniyle sobalardan çıkan kül atıkları ile başlarının dertte olduğunu belirten Mıhcı, "Halkımız, sobalarından çıkan kül atıklarını ya sokak aralarına yada çöp konteynırlarına bırakıyor. Bu da konteynırların ömrünün kısalttığı gibi, çöp toplamayı da zorlaştırıyor. Halkımızdan tek isteğimiz, sobalarından çıkan kül atıklarını konteynırların yanına koyduğumuz kül bidonlarına atmaları. Halkımız, çöp konteynırlarının kendi paraları ile alındığını unutmamalı" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 14:57:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kerem ALIŞIM IP: 212.156.62.xxx Tarih : 21.01.2009 17:05:50

Çiftlik Mahallesinin sokaklarına kokudan girilmiyor. Her yer çör çöp. S. Kaldırım Başkan tekrar aday oldu. Bekle ilkadım Erdoğan başkanı çok arayacaksınız.