6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Canik'te Türk Halk Müziği konseri

Canik Belediyesi Yetişkinler Türk Halk Müziği Korosu'nun verdiği açık hava konseri, izleyenlere unutamayacakları dakikalar yaşattı. Geceye renk katan Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarından Nazlı Öksüz, söylediği parçalarla dinleyenleri coşturdu.


Meşe Kültür Tesisleri'nde verilen konseri Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Canik Kadın Kolları Başkanı Safiye Öz, Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Yakup Beyazer ve vatandaşlar izledi. 35 Kişiden oluşan koronun söylediği türkülerle başlayan konser, 2.5 saat sürdü. Yavuz Özkaran'ın yönettiği koro, 30 parça seslendirdi. Gecede sahneye çıkan Kültür ve Turizm Bakanlığı ses Sanatçısı Nazlı Öksüz, söylediği 8 parça ile konsere katılanlara Türk halk müziği ziyafeti verdi.


Konserde yaptığı konuşmada, Canik'te koronun kurulmasına vesile Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e teşekkür eden Nazlı Öksüz, "Kültürümüzün yozlaştığı, mankenlerin sanatçı olduğu günümüzde, kültürümüzün yaşatılması noktasında bizleri tercih ettiği için Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e teşekkür ediyorum. Milletleri ayakta tutan kültürdür. Kültürümüze ne kadar sahip çıkarsak, geleceğimize de o kadar sahip çıkmış oluruz" dedi.


Devlet sanatçısı Nazlı Öksüz'ün söylediği şarkılara eşlik eden Başkan Osman Genç, programın sonunda koroya da katıldı. Babalar Günü nedeniyle koroda bulunan tüm sanatçılara gül dağıtıp, günlerini kutlayan Başkan Genç, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarından Barış Akbıyık'a da konsere katılımından dolayı plaket verdi.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 13:10:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?