3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Canik'te yeni bir kent doğuyor

CANİK'TE YENİ BİR KENT DOĞUYOR

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. etap çalışmaları kapsamında inşa edilecek 28 blok bin 344 konutun ihalesinin 28 Nisan'da yapılacağını söyledi.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğiyle Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi'ni hayata geçiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, projenin ikinci etap çalışmaları hakkında bilgi verdi. TOKİ alanında incelemelerde bulunan Başkan Genç, projenin 2. etap çalışmaları için kamulaştırılması tamamlanan ve arsa sahiplerinin tahliye ettiği evlerin yıkımının başarı ile gerçekleştirildiğini ve bu alana inşa edilecek 28 blok bin 344 konutun ihalesinin 28 Nisan'da yapılacağını söyledi. 2. etap çalışmalarının TOKİ ile koordineli bir şekilde yürütüldüğünü açıklayan Başkan Genç, ihale sürecini takip eden haziran ayı içerisinde inşaatların yapımına başlanarak 2 yıl içerisinde bitirilmesi hedeflenmekte. 3. etap çalışması olarak da cezaevinin yeni yerine taşınmasından sonra bu ada ve hemen yanında bulunan ada içerisine yapılacak konutlarla birlikte Yeşilova ve Gazi Mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm çalışmalarını tamamlamış olacağız" diye konuştu.

Başkan Genç şöyle devam etti: "İçerisinde açık spor alanları, yeşil alanlar, eğitim yuvaları (anaokulu, ilköğretim ve lise) ve ticaret alanları bulunan Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi, kent ve kentli olma kültürünü insanlara empoze edecek örnek bir proje. Samsun bu proje ile sosyal ve çağdaş bir yaşam alanına kavuşmuş olacak. Türkiye'nin sayılı kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alan bu proje tamamlandığında Samsun'a ve Karadeniz'e ilham verecek."

CANİK'TE YENİ BİR KENT DOĞUYOR
CANİK'TE YENİ BİR KENT DOĞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2011 Perşembe 16:19:03
Güncelleme :10 Şubat 2011 Perşembe 16:25:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?