4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Canik'te zabıtadan öğrencilere trafik yardımı

Yapım çalışmaları devam eden Çevre Yolu’nun, Yeni Mahalle mevkiinden günde ortalama bin öğrenci Fatih ve İnönü ilköğretim okullarına gidiş-geliş yapıyor.

 Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşlar ve okul yönetiminden gelen talep üzerine, yol resmen trafiğe açılana kadar, öğrencilerin ve vatandaşların yoldan karşıdan karşıya güvenli bir şekilde geçişini sağlamak için, iki noktada zabıta görevlendirdi. Zabıtalar, trafik ikaz işaretinin bulunmadığı yolda, yaya ve otomobil trafiğini düzenleyerek, yaşanması muhtemel bir kazayı önlüyor.

Canik Belediyesi Zabıta Müdürü Yakup Eray, Canik Beldesi’ni ikiye bölen çevre yolunda öğrencilerin karşıdan karşıya geçişlerini güvenli olarak sağlanması amacıyla sabah, öğle ve akşam saatlerinde 4 zabıtanın görev yaptığını söyledi. Eray, "Bu çalışmayı vatandaşın ve okul yönetimlerinin belediyemizden isteği üzerine yapıyoruz. Çevre yolu resmen trafiğe açılmadığı için ne alt ve ne üst geçit, ne de trafik işaretleri var. Ancak, araçlar bu yolu kullanıyor. Öğrenciler de okula giderken bu yoldan geçmek zorundalar. Yol resmen trafiğe açılana kadar öğrencilere ve vatandaşlara yardımcı oluyoruz. Belde halkımızın yolu güvenli bir şekilde geçmesi için böyle bir görevi yapıyoruz" dedi.

Fatih İlköğretim Okulu Müdürü Recep Durmuş, okullarında 980 öğrencinin bulunduğunu, bunların Çevre Yolu’nu geçerek okullarına geldiğini hatırlatarak, "Öğrencilerimizin yolu karşıdan karşıya geçerken yardımcı olan Cani Belediyesi zabıta ekiplerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu

iha-samsun
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2004 Çarşamba 14:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?