2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Canik'teki projeler ses getiriyor

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Gazi Mahallesi sakinlerinin sorunlarını dinledi.

Başkan Genç'e, AK Parti Canik Kadın Kolları Başkanı Safiye Öz ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. Canik'i, “Türkiye'nin parlayan yıldızı” olarak nitelendiren Osman Genç, ilçenin geleceğinin en iyi şekilde planlanması gerektiğini söyledi. Genç, "Canik'in Karadeniz Bölgesi'nde gelecekteki yeri ve konumu ne olacak? Yerel yöneticiler olarak bunu planlamak ve düşünmek zorundayız. Bunu yapmazsak, dün olduğu gibi bugünde ilçemizin geleceği ile ilgili yanlış yapmış oluruz. 2023 yılında Canik, 300 bin nüfuslu metropol bir ilçe konumuna gelecek. 300 bin nüfusu olacak bir ilçenin geleceğini planlayamazsak, bugün çektiğimiz sıkıntıları yarında çekmeye devam ederiz. Bu nedenle geleceğe bakarak, planlamamızı yapmak zorundayız. Hiç bir zaman günlük politika yapmadık. Günlük politika yaparak, geleceğimizi karartamayız" dedi.
Canik'e kazandırılan projelerin ülke çapında ses getiren projeler olduğunu kaydeden Başkan Genç, Canik'te hayat bulan projelerin ne Türkiye'de ne de Samsun'da eşi ve benzeri olmadığını belirtti. Projeleri; "Bağımsız Devlet Topluluğu ve Avrupa'ya kadar hizmet verecek sağlık yatırımı, Canik'i Dünyaya tanıtan mavi ile yeşilin bütünleştiği Meşe Kültür Tesisleri, Türkiye'nin en büyük kentsel yenileme projeleri arasında gösterilen Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi ve Canik'in adının dünyaya duyuracak Canik Başarı Üniveristesi Projesi" olarak sıralayan Başkan Genç, Canik'e kazandırılan projelerin halkın katkıları ile hayata geçirildiğini ve halkın eseri olduğunu dile getirdi.
Canik'in sorunlarının 10-15 yıllık olmadığını, 70 yıllık bir geçmişi kapsadığını belirten Başkan Genç, "Bu sıkıntı işlerin zamanında planlanmamasından kaynaklanıyor. Mezbaha, hurdacılar, çöp istasyonu, cezaevi, lastik fabrikaları, sanayii gibi yatırımlar hep Canik'te konuşlandırılmış. Artık bu yatırımlardan tek tek kurtuluyoruz. Büyükşehir Belediyemizin katkıları ile çöp istasyonundan kurtulduk. Yine Büyükşehir Belediyemizin katkıları ile bu yıl içerisinde mezbahadan da kurtulacağız. Lastik fabrikalarını kendi imkanlarımızla bölgemizden çıkarttık. TOKİ ile yaptığımız kentsel yenileme çerçevesinde cezaevi bölgemizden kalkacak. Tüm bunlar, Canik'in değer arz eden bir konuma geldiğinin kanıtıdır. Bölgemizde çevre dostu yatırım yapacak yatırımcılara ihtiyacımız var. Çevre dostu olmayan yatırımlara bölgemizde asla izin vermedik, vermeyeceğiz" diye konuştu.


"Siyasetçilere güç veren halktır. Sizler siyasetçilere ne kadar güç verirseniz, siyasetçilerde o kadar güçlü olur" diyen Başkan Osman Genç, halkın demokratik ortamlarda mutlaka oy hakkını kullanmalarını gerektiğine de vurgu yaptı.
Ayrıca Başkan Genç, Samsun'da herkesin Canik'i konuştuğunu, yakın zaman içerisinde Canik'in parmakla gösterilebilecek bir konuma geleceğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 18:22:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?