4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Canik'ten dev proje

CANİK'TEN DEV PROJE

Canik Belediyesi, Toptepe'de içerisinde amfi tiyatro, kafeterya ve yürüyüş yolları bulunan sosyal yaşam alanı yapacak.

İlçede yaptığı önemli projelerle dikkat çeken Canik Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ile ortaklaşa yeni bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Canik'in en önemli tarihi ve turistik yerleşim yeri olan Toptepe sit alanını kamuya açık alanlar haline getirmeyi planlayan Canik Belediyesi, bölgede içerisinde amfi tiyatro, kafeterya ve yürüyüş yolları bulunan sosyal yaşam alanı üretecek. KTÜ Peyzaj Bölüm Başkanlığı'nca oluşturulan komisyon tarafından hazırlanan avam projesini incelemek üzere yarın Trabzon'a gidecek olan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, projeyle ilgili oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Samsun'un en güzel manzarasının olduğu Toptepe sit alanında yaklaşık 70 dönümlük bir arazide Karadeniz Teknik Üniversitesi Peyzaj Bölüm Başkanlığı ile ortaklaşa güzel bir proje için harekete geçtiklerini ifade eden Başkan Genç, içerisinde amfi tiyatrosu, kafeteryası ve yürüyüş yolları bulunan, şehrin turizmine ve tanıtıma katkı sağlayacak önemli bir projenin avam çalışmalarında sona gelindiğini söyledi. Genç, "KTÜ Peyzaj Bölüm Başkanlığı'nca oluşturulan komisyon tarafından hazırlanan avam projesini incelemek ve fikir alışverişinde bulunmak üzere yarın (bugün) teknik kurmaylarımla birlikte Trabzon'a gideceğim. Projenin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'ndan onay alması halinde hemen yapım çalışmalarımıza başlayacağız" dedi.

Son aşamaya gelen projenin hayata geçmesiyle birlikte Canik'in yeni bir kimliğe kavuşacağını söyleyen Başkan Genç, "İlçemiz sosyal yaşam alanları yönünden zengin, tarihi ve mistik dokusu ile daha çok ön plana çıkacak" şeklinde konuştu

CANİK'TEN DEV PROJE
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 17:17:00
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 17:24:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?