6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Canik'ten eğitime yatırım

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun İl Başkanı Ali Akyüz, "Eğitime yapılan yatırım en güzel yatırımdır" dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, AK Parti İl Başkanı Ali Akyüz ve Merkez İlçe Başkanı İbrahim Sandıkçı ile Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş, Canik Belediyesi'nin geçici hizmet binasını, Canik İnternetevi ve bilgisayarlı muhasebe kurslarını gezerek, Belediye Başkanı Osman Genç'ten bilgi aldı.

Canik Belediyesi'nin yeni hizmet binasını yapana kadar Canikli gençleri üniversiteli yapacak dershanenin geçici hizmet binası olarak kullanılacağını belirten Akyüz, en güzel yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu söyledi.

Hangi alanda olursa olsun eğitilmiş insanın kazandırılmasının önemli olduğunu belirten Ali Akyüz, "Canik beldesinin eğitimci bir başkanı sahip olması çok önemli. Beldenin gelişmesi noktasında özel ve kamu yatırımlarının beldeye çekilmesinin yanı sıra, eğitime yönelik olarak yapılan yatırımlarda çok önemli. Belediyenin gerek kendi gerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gerekse de merkezi hükümetimizin imkanları ile beldeye kazandırdığı yeni eğitim yuvaları sayesinde Canik eğitim alanında çağ atladı. Canikli gençleri açılan internet evleri ile dünya ile buluşturmak çok önemli. Artık internet, globalleşen dünyada hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Bu noktada ülkemizin geleceği olan gençlerin teknoloji ile tanışmaları yerinde verilen bir karar" diye konuştu.

Canik Belediyesi'nin geçici hizmet binasını, Türk Telekom tarafından tefriş edilen Canik İnternetevi ve bilgisayarlı muhasebe kursları hakkında yerinde bilgi veren Başkan Osman Genç, hedeflerinin 2010 yılında Canik'te tekli eğitime geçmek olduğunu ve bunun da alt yapısını hazırladıklarını kaydetti.

Eğitim adına ne yapılması gerekiyorsa yapmaya çalıştıklarını ifade eden Genç, "Beldemize eğitim ve diğer konularda yatırımların gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Canik Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde ve Haci İsmail Mahallesi 19 Mayıs Kültür Evi'nde yapılan internet evleri sayesinde gelecek nesillerin teknoloji ile tanışmaları bakımından bu projeleri ayrı bir önemsiyorum. Göreve geldiğimiz günden buyana Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile 7'den 77'ye herkesin teknoloji ile tanışması için bilgisayar kurslarımızı açtık. Bu kurslarımızdan bu güne kadar bine yakın insanımıza bilgisayar sertifikası verdik. 2007 yılında 13 etap olarak açtığımız bilgisayar işletmenliği kurslarımızdan da 210 kişi başarı ile mezun olu. Halen 5 etapta devam eden kurslarımıza 76 kişi eğitim görmekte" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 12:12:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?