6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Canını zor kurtardı

Samsun'da bir sürücü, seyir halindeyken yanmaya başlayan kamyondan kendisini dışarı atarak canını zor kurtardı. Sürücü, kamyonuyla birlikte yanan 10 bin YTL parasına üzüldü.


Çankırı'nın Kızılırmak köyünde oturan Çetin Yılmaz (38), kendi tarlasından topladığı kavunları 06 RTH 27 plakalı kamyonuna yükleyip satmak için Samsun'a getirdi.

Kavunları Samsun'da satan ve evlerinde yakmak için iki ton kömür satın alıp aracına yükleyen Çetin Yılmaz, yola çıkacağı bir sırada kamyonunun elektrik aksamında arıza meydana geldi.

Samsun'da sanayiye giderek elektrik aksamını tamir ettiren Çetin Yılmaz, daha sonra yola çıktı. Seyir halindeyken kamyonu aniden yanmaya başladığını fark eden Çetin Yılmaz, rampa yukarı virajı dönerken aracını terk ederek canını kurtardı. Araçtan dışarı çıkarken birkaç parça giyim eşyasını da yere atıp kurtaran Yılmaz, yanan aracını seyretmekten başka bir şey yapamadı. Yanan kamyon geri geri kayarak 150 metre kadar gittikten sonra kavşakta refüj ortasına devrildi.

Kamyonun yanarak geri kayarken yolda başka aracın olmaması bir faciayı önlemiş oldu. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, yangına müdahale ederek söndürdü. Ancak, ön kupa kısmı tamamen yanan kamyon hurdaya döndü. Kamyon sürücüsü 4 çocuk babası Çetin Yılmaz, en çok aracında bulunan 10 bin YTL'sinin yanmasına üzüldü. Kamyonunu banka kredisi ile aldığını ve hâla borcunun bulunduğunu belirten Çetin Yılmaz, elektrikçinin tamir yaparken iftar saati diye acele ettiğini ve aracının yanmasından elektrikçinin sorumlu olduğunu ileri sürdü. Yapılan araştırma sonucu yangının elektrik aksamından çıktığı tespit edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 10:15:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?