6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Canlı hayvan borsası hizmete açıldı

Çarşamba Belediyesi tarafından Toptancı Sebze ve Meyve Hali yanına yaptırılan Canlı Hayvan Borsası, bölge hayvancılığının hizmetine sunuldu.


Çarşamba ilçesinde hayvancılığın her gecen yıl geliştiğini kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "İlçemizde hayvan ticaretine önem veriyoruz. Hayvancılığı daha da geliştirmek amacıyla eski hayvan pazarının yerine tam donanımlı bir Canlı Hayvan Borsası inşa ettik. Canlı Hayvan Borsamız hizmete sokulmuştur" dedi.


Borsayı 12 bin metrekare alan üzerine inşa ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Dündar, "2007 yılı Temmuz ayında ihalesini yaptığımız Canlı Hayvan Borsası'nı, 5 bin metrekaresi yarı açık olmak üzere toplam 12 bin metrekarelik bir alanda inşa ettik. İnşaat çalışmaları öncesi araziye 9 bin metreküp dolgu malzemesi taşıdık. Ülkemizde hayvan ticaretince ilk 3'e giren ilçemize böylesine tam donanımlı bir tesis gerekliydi. Tesis içerisine yaptığımız hizmet binası da tesisle aynı anda hizmete açıldı. İlçemiz hayvancılığına hayırlı olsun" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 17:32:18
Güncelleme :11 Kasım 2008 Salı 17:33:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?