4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Cari açık işadamlarını korkutuyor

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Adnan Sakoğlu, cari açığın kapatılması için vergi artışı yapılmasının çözüm olmayacağını söyledi.

Adnan Sakoğlu, cari açığın kontrol altına alınmasının ekonomimin gidişindeki iyiliği artırıcı unsur olacağını belirtti.

Sakoğlu, "Bütçe dengesi ve bütçe sıkıntılarının giderilmesi adına öyle veya böyle, dolaylı veya dolaysız bütçeyi iyileştirmek için vergi kanalıyla yapılan çalışmaların gerçekçi olduğuna inanmıyorum. Sorunu çözeceğini de düşünmüyorum. Başka argümanlar ve bütçe içindeki çalışmalar ile bütçe sorunlarının çözülmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum. Vergileri artırarak, ekonomisini düzelten, sağlıklı bir yapıya kavuşturan bir ülke örneği göremezsiniz. Tam tersine vergi yükü azaltılarak, istihdamın ve üretimin önü açılarak ekonomik sıkıntıların ortadan kalktığının örneklerini görebilirsiniz. Buna özen gösterilmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Cari açığın kapatılması adına binek otomobillere ÖTV zammı yapılmasının çözüm olmayacağını ifade eden Sakoğlu, "Avrupa Birliği (AB) takvimi içerisinde, Avrupa ülkelerinden birisi olmak istiyorsak yapısal olarak da AB’nin ekonomik standartlarını yakalamak mecburiyetimiz var. Bunlardan bir tanesi de vergilendirmedir. Avrupa’da satılan bir mala bindirilmiş vergi yükü eğer sizde eşit seviyede değilse bu ileriki günlerde mutlaka sorun meydana getirecektir. Sorunun giderilmesi adına daha dikkatli olunması gerekir" diye konuştu.

samsun
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2004 Salı 12:09:22
Güncelleme :9 Kasım 2004 Salı 17:43:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?