2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Çarşamba fabrikası açık kalacak

Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Azmi Aksu, Çarşamba şeker fabrikasının kapatılmasının gündemlerinde olmadığını bildirdi
Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Azmi Aksu, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ı makamında ziyaret etti.

Çarşamba Şeker Fabrikası Müdürü Şahin Ucuzal, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse ve yönetim kurulu üyesi Talat Vural'ın da katıldığı ziyarette Genel Müdür Azmi Aksu, Samsun ile entegre olmuş Çarşamba'yı, yolları, köprüleri ve modern sosyal alanları ile Avrupa kentleriyle kıyaslanacak bir şehir görünümünde olduğunu söyledi.


Çarşamba Şeker Fabrikası'nın kapılması ile ilgili söylentileri değerlendiren Genel Müdür Aksu, "Bizim gündemimiz de Çarşamba Şeker Fabrikası'nın kapatılması diye bir konu söz konusu dahi değil. Ancak Çarşamba Ovası'nın şeker pancarı ekimi her gecen yıl azalıyor. Çarşamba çiftçisi şeker fabrikasına sahip çıkmalı. Üreticiler şeker pancarı yetiştirmeye etmelidir. Çiftçiler ile hiçbir zaman ücret sorunumuz olmadı. Hiçbir kurumdan yardım almadan fabrikalarımız çalışmalarına devam ediyor" dedi.


Genel Müdürü Azmi Aksu'ya ziyaretinden dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Dündar, "2006 yılında Değirmenbaşı Mevkii'nde 200 dönümün üzerindeki arsayı Çarşamba Belediyesi olarak Şeker Fabrikası'ndan tapusu ile birlikte devir aldık. Bunun 100 dönümünün üzerine Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından okul, cami ve sosyal donatıları ile birlikte 672 adet toplu konut yapıldı.

Aynı arsanın 40 dönümlük alanına Ayvacık yolu üzerinde Şehir Stadyumu inşaatı başlıyor. Çarşamba'da bu değişim ve dönüşüm çalışmalarının başlatılmasında Azmi Aksu'nun yardım ve destekleri olmuştur" diye konuştu.
AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, Çarşamba Şeker Fabrikası'nın üretime devam edebilmesi için gerekli çalışmayı yaptıklarını ifade ettiler.

İha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 09:13:16
Güncelleme :11 Temmuz 2009 Cumartesi 09:38:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?