2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Çarşamba TSO'dan TOBB'a ziyaret

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Başkan ve Yardımcıları, bayan meclis üyeleri ile oda genel sekreteri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu makamında ziyaret etti.


Ziyarette bir konuşma yapan, Çarşamba TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefeli, "Odamız organ yenileme seçimlerinden sonra, her zaman bize destek veren ve öncülük eden, Birliğimizin çok değerli Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret etmek istedik. Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası olarak, yeni dönemde gerçekleştirmek istediğimiz başta tarıma dayalı organize sanayi bölgesi olmak üzere, çok önemli projelerimiz var. Bu konularda Sayın Başkanımızın görüş ve desteklerini almak istiyoruz" dedi.


TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da yaptığı konuşmasında, "Öncelikle Yusuf Başkanımı yeniden göreve seçildiği ve özellikle de iki bayan meclis üyesini camiamıza kazandırdığı için tebrik ediyorum. Biz bu yola, Kefeli Başkanımla beraber çıktık ve kendisinin benim yanımda, her zaman farklı bir yeri vardır .

Vizyonu ve öngörüsüyle, gerçekten çevresine katkılar yapabilen, önemli bir önderdir. Bu bağlamda, siz meclis ve yönetim kurulu üyelerinin onun tecrübelerinden faydalanması gereklidir. Yusuf Başkanımın 2001 yılından bu yana savunmuş olduğu görüşlerin gerçekliği, şimdi çok daha iyi anlaşılmakta. Bakın dünyanın en değerli toprakları üzerinde oturuyorsunuz. Çarşamba Ovası, verimli topraklarıyla Türkiye'nin en büyük tarım merkezi olabilecek potansiyele sahip. Ama maalesef, bu tarım alanlarımız, fındık işgaline maruz kalmış. Fındığın durumu malum, arz-talep dengesi çok bozuk. TMO'nun elinde haddinden fazla bir fındık var. Önümüzdeki yıllarda fındığın fiyatı çok daha fazla düşecek. Çarşambalı üreticilerin bir an önce fındıktan vazgeçmesi şarttır. Yusuf Başkanım, bu gerçeği 2001 yılından bu yana her yerde anlatmaktadır.


Çarşamba Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi bir an önce kurulmalıdır. Bir diğer konu da ovada üretilen ürünlerin işlenebilmesi için gerekli tesislerin kurulması. Tabii bu noktada, yatırımcıyı bölgeye çekebilmenin yolu, alt yapısı tamamlanmış, yatırım alanlarının oluşturulabilmesidir. Bu noktada tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesinin kurulması artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Sadece Çarşamba'ya değil, ülkemiz üretimine ve ekonomisine katkı sağlayacak bu konularda her zaman sizlere destek olacağım" diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 15:03:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?