4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Çarşamba'da doğal gaz çıktı!

ZEMİN ETÜDÜ SONDAJINDAN DOĞAL GAZ ÇIKTI

Samsun'un Çarşamba ilçesi Hürriyet beldesinde zemin etüdü çalışması yapılırken doğal gaza rastlandı.

Hürriyet Belediyesi'nce İller Bankası desteğiyle yapılan zemin etüdü çalışmalarında bir sürprizle karşılaşıldı.

 Beldede su seviyesini belirlemek için yaklaşık 35 noktada 200 metre aralıklarla sondaj vuruluyor. Merkez Mahallesi'nde yol kenarında vurulan sondaj esnasında sondaj makinesi önce zorlandı, daha sonra parça kırdı. Durumdan şüphelenen çalışanlar, ertesi gün yeniden sondaj çalışmasına başladı. Aşırı gaz kokusu alan sondaj çalışanları, çalışmaya ara verdi. Bu esnada bir kişi sigara yakmak isterken sızan gazın alev alması neticesinde bir kişinin pantolonu tutuştu. Vatandaşlar tarafından kurtarılan çalışan, olayı yara almadan atlattı. Sondaj açılan yere Hürriyet Belde Belediye Başkanı Mehmet Aydın'ın da gelmesiyle, gaz çıkan yere demir boru takılarak mahalle sakinlerinin dikkatli olmaları istendi.

Sondaj alanından gaz çıkması üzerine Hürriyet Belde Belediye Başkanı Mehmet Aydın, önce İlçe Kaymakamlığı'na, sonra da MTA Samsun Müdürlüğü'ne müracaat ederek konuyu aktardı. Yetkililerin Ankara ile temasa geçerek en kısa sürede sondaj alanında detaylı bir çalışma yapacağı öğrenilirken, bölgede çıkan sürpriz gaz, sevinç ve heyecana yol açtı.

Hürriyet Belediye Başkanı Mehmet Aydın, "Beldemizde zemin etüdü yapıldığı esnada doğal gaza rastlanması hepimizi sevindirdi. Çıkan gazın doğal gaz olduğunu sanıyoruz. Burada gerekli çalışmanın yapılması için Ankara MTA ile görüştük. En kısa sürede geleceklerini açıkladılar. Beldemizde doğalgazın çıkması ile umutlandık, mutluyuz" dedi.

ZEMİN ETÜDÜ SONDAJINDAN DOĞAL GAZ ÇIKTI
ZEMİN ETÜDÜ SONDAJINDAN DOĞAL GAZ ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 17:24:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?