2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Çarşamba'da eğitim semineri

Ondokuz Mayıs Zihin Engelli Çocuklar Eğitim, Koruma ve Araştırma Derneği tarafından Çarşamba'da "Engelliler ve Erişebilirlik" konulu seminer gerçekleştirildi.

Çarşamba Halk Eğitim Merkezi'nde, Çarşamba İlkumut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz'ın ev sahipliğinde yapılan seminere Ondokuz Mayıs Zihin Engelli Çocuklar Eğitim, Koruma ve Araştırma Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. İnci Devrim, Sosyal Hizmetler Uzmanı Mahmut Çelik, Uzman Psikolog Tülay Keskinçalı, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Kefeli, Çarşamba Halk Eğitim Müdür Enver Şahin, Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Yakup Beyazer, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Ondokuz Mayıs Zihin Engelli Çocuklar Eğitim, Koruma ve Araştırma Derneği'nin Çocuk ve Kadının İstismardan Korunması ve Rehabilitasyonu Derneği ile ortaklaşa yürüttüğü "Türkiye'de Sivil Toplumun Güçlendirilmesi, Sivil Topluma Bütüncül Yaklaşım ve Katılımcı Yerel Projeler" kapsamında "Engelli Hakları İçin Katılımcı Yerel Yaklaşım Geliştirme" isimli projenin faaliyetleri tartışıldı. Çarşambalıların yoğun ilgi gösterdiği seminerde "Engelliler ve Erişebilirlik" konusunda yapılabilecekler konuşuldu.


Ondokuz Mayıs Zihin Engelli Çocuklar Eğitim, Koruma ve Araştırma Derneği Başkanı Doç. Dr İnci Devrim, engellilerin bağımsız yaşayabilmelerini ve yaşamın tüm alanlarına etkin katılımını sağlamak ve engellilerin diğer bireylerle eşit koşullarda fiziki çevreye, ulaşıma, bilgi ve iletişim olanaklarına ulaşabilmeleri için erişimin önündeki engellerin kaldırılmasını içeren acilen uygun tedbirlerin alınmasının gerektiğini söyledi. Devrim, bu düşünceyle Çarşamba'da düzenlenen seminer gibi bundan sonrada insanların bilinçlendirilmesi için bu tür seminerlerin devamının geleceğinin altını çizdi.
 

İha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 13:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?