2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Çarşamba'ya Gine'den misafir

Samsun'un Çarşamba ilçesine gelen Papua Yeni Gineli İskan Bakan Yardımcısı Joel Luma ve beraberindeki heyet, bir dizi ziyaretlerde bulundu.


Tuskon Dünya Ticaret Köprüsü Programı'na katılmak için İstanbul'a gelen Papua Yeni Gineli İskan Bakan Yardımcısı Joel Luma, Yatırım Teşvik Fonu Başkanı Ivan Pomaleci, Başkan Yardımcısı Michel Enga, ÇARSİAD'ın davetlisi olarak Çarşamba ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundular. Papua Yeni Gineli heyeti, Çarşamba Uluslararası Havaalanı'nda Karadeniz Sanayici İş Adamaları Derneği(KASİAD) Başkanı Abdurrahim Hacıkerimoğlu, ÇARSİAD Başkanı Haydar Toraman ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.


Gineli bakan yardımcıları ve beraberindeki heyet, Kaymakam Nusret Şahin ve Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ı makamında ziyaret etti. Gineli heyeti Çarşamba'da görmekten duyduğu memnuniyeti getiren Belediye Başkan Dündar, "İlçemiz her gecen yıl gelişen ve değişen çehresi ile ilgi çekiyor. Papua Yeni Gineli bir başka heyeti, geçtiğimiz yıllarda yine misafir etmiştik. Biz onları çok sevdik, onlar da bizleri sevmiş olmalılar ki yine ziyaretimize geldiler. Ekonomik anlamda da gelişmeler sağlamak amacıyla ilçemiz işadamlarının Gineli heyetle olan diyaloglarını da memnuniyetle karşılıyorum" dedi.


Yemek sonrası, İskan Bakan Yardımcısı Joel Luma, ülkelerinde yapılabilecek yeni yatırımlar hakkında Çarşambalı iş adamlarına bilgi verdi. Çarşambalı iş adamlarını Gine'ye davet Bakan Yardımcısı Joel Luma, "Çarşamba çok güzel bir şehir. Buradan önce bulunduğumuz İstanbul bizi çok yordu. Şehrin merkezinden gecen Yeşilırmak, Çarşamba'ya ayrı bir güzellik katıyor. Bu şehrin iş adamları ile çalışmak, karşılıklı alışveriş yapmak bizleri memnun edecek. Kendileri ile çok sıcak diyaloglar kurduk" diye konuştu.
Konuk heyet ve beraberindekiler daha sonra Çarşamba'da çeşitli işletmeler, Hasan ve Suat Uğurlu barajlarını gezdiler.
 

İha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 09:55:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?