2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Çarşamba'ya tren seferleri başlayabilir

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Samsun-Ankara tren güzergahının değiştirilmesi ve Samsun-Çarşamba tren seferlerinin yeniden başlatılması için girişimde bulundu.


Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Uğur Hacıkerimoğlu, Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Demircioğlu ve bazı yetkililer ile birlikte Devlet Demiryolları (DDY) Genel Müdürü Süleyman Karaman'ı ziyaret etti. Milletvekili Demir ve beraberindeki heyet, Tekkeköy'deki sanayi bölgeleri ile Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sanayi kuruluşlarında çalışan işçilerin ulaşımının daha rahat sağlanabilmesi, Çarşamba hattındaki köylerin ve Samsun-Çarşamba gidiş-geliş ulaşımının kolaylaştırılması için Samsun-Çarşamba tren seferlerinin yeniden başlatılmasını istedi.


Genel Müdür Karaman, bu hatla ile ilgili yeni bir çalışma başlattıklarını, kendilerinin de bu projeye sıcak baktıklarını, destek verilmesi halinde hattın yeniden açılmasını gerçekleştirmek istediklerini belirtti.


Milletvekili Demir ise diğer bir konuya dikkat çekerek, Samsun-Ankara tren güzergahının kısaltılmasını istediklerini, mevcut Samsun-Amasya-Tokat-Sivas-Ankara hattı yerine, Samsun-Amasya-Çorum-Çankırı-Ankara hattının tercih edilmesini halinde bin km'lik yolun 470 km'ye ineceğini ifade etti ve bu konuda çalışma yapılmasını istedi. Ayrıca Demir, mevcut tren hatları üzerindeki elektronik sinyalizasyon çalışmalarının (CTC) yapılması için de ricada bulundu.


Genel Müdür Karaman, Samsun-Ankara hattıyla ilgili çalışmalarının olduğunu, ayrıca Akdeniz Bölgesi'ne hızlı tren hattının devam etmesi yönünde çalışmalar yürüttüklerini açıkladı.
Samsun-Ankara demiryoluyla ilgili olarak özellikle kuzey ülkeleri ile Akdeniz arasında yük taşımacılığının demiryolu ile yapılması yönünde çalışmalarının olduğunu bildiren Karaman, sinyalizasyon çalışmalarının önümüzdeki yıllarda yatırım programına alınması için gayret göstereceğini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 19:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?