2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Çatıdaki baz istasyonu davalık oldu

Samsun'da bir evin çatısına dikilen 'baz istasyonu' dava konusu oldu.


Edinilen bilgiye göre, Ulugazi Mahallesi Kaplanoğlu Sokak sakinleri tarafından Samsun 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde baz istasyonunun sağlığa zarar verdiği gerekçesiyle kaldırılmasıyla ilgili açılan dava doğrultusunda, mahkeme heyeti bilirkişi ile birlikte baz istasyonunun bulunduğu yerde keşif yaptı. Keşif sırasında baz istasyonunu etrafa yaydığı elektromanyetik değerler ölçüldü ve rapor haline getirildi.

Ulugazi Mahallesi Muhtarı Filiz Kavalcı, söz konusu baz istasyonunun kaldırılması için hukuk mücadelesi başlattıklarını söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 19:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa yılmaz IP: 78.166.34.xxx Tarih : 24.06.2009 22:14:20

baz istasyonlarını mahalle aralarında değilde kentin dışındaki tepelere yada yüksek binaların üzerine dikilmesi gereklidir.ancak ülkemizde insanlara verilen değer az olduğu için bu tür işler gizlilik içinde yürütülmekte ve sonucunda bizler medeni kanundan gelen hakklarımızı(komşuluk) ancak mahkemeler yolu ile arayabiliyoruz.mahalle aralarına kurulması gerekli olan istasyonlar varsa bunlar 2 katlı binaların tepesine değilde daha yüksek binaların üzerine kurulsun böyle olunca kimse itiraz etmez. ancak balkonunum karşısında, çocukların oyun oynadıkları sokaklarda bunları kurmak vicdansızlıktır. kaldırılması için gerekli hukuki işlemlerimiz devam edecektir.