4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Cemaate 130 bin TL şoku!

CAMİYE 130 BİN TL YER ALTI KAYNAK SUYU BEDELİ

Samsun'da yer altı su kaynağı, camii yıkma tehdidi oluştururken, kurtarmak için 130 bin TL masraf çıkarıldı, parası olmayan cemaat ortada kaldı.

İlkadım ilçesi Adalet Mahallesi'nde bulunan Adalet Camii'nin duvarlarında 2 yıl önce çatlaklar meydana geldi. Minarenin de esnemesi üzerine yapılan araştırmada camiinin üst kısımlarında yer altından su kaynağının yüzeye çıktığı belirlendi. Adalet Camii ve Kız Kuran Kursu Yaptırma ve Çevresini Güzelleştirme Derneği, resmi kurumlara başvurdu. Son olarak Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'ne keşif yaptıran dernek, toplamda 130 bin TL masraf ile karşılaştı. Drenaj ve diğer masraflarla birlikte 130 bin TL masrafın yanında, sorunun devam etmesi halinde caminin yıkılma tehdidi altında olduğu dernek yetkililerine tarafından bildirildi.

Adalet Camii ve Kız Kuran Kursu Yaptırma ve Çevresini Güzelleştirme Derneği Başkanı Ahmet Kalender, 130 bin TL parayı karşılayacak durumlarının olmadığını, hangi kapıya başvursalar olumsuz sonuç aldıklarını söyledi. Dernek olarak çaresiz kaldıklarını ve camiyi kurtarmak için çaba harcadıklarını ifade eden Kalender, yetkililerden duyarlı olmaları isteyerek, sonunun çözüme kavuşturulmasını beklediklerini kaydetti. Kalender, kaynak suyunun yer altından kayma yaptığını, caminin duvarlarını çatlattığını, istinat duvarının artık yıkılmak üzere olduğunu da sözlerine ekledi.

CAMİYE 130 BİN TL YER ALTI KAYNAK SUYU BEDELİ
CAMİYE 130 BİN TL YER ALTI KAYNAK SUYU BEDELİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 16:13:04
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 23:19:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?