5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Cep telefonu cinayetine müebbet

Samsun'da arkadaşını cep telefonunu gasp etmek için bıçakladığı, sonra da kafasını taşla ezerek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan ve müebbet hapis cezasına çarptırılan dolmuş şoförü, yeniden yargılandığı davada daha fazla ceza aldı. 

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, merkeze bağlı Yukarı Avdan Köyü Kavşağı Samsun-Ankara eski yolu kenarında Burhan Aslanbayrak'ı (18) bıçakladıktan sonra kafasını taşla ezerek öldürüp cep telefonunu gasp ettiği iddiasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılan dolmuş şoförü Okan Ö.(26), yeniden yargılandı.

Yargıtay Ceza Dairesi, Okan Ö.'ye cinayet suçundan müebbet hapis cezası verilmesine rağmen gasp suçundan ceza verilmediği için davayı bozdu. Yeniden yargılanan Okan Ö., kendisini savunarak, cinayeti kendisinin işlemediğini söyledi. Mahkeme heyeti Okan Ö.'yü cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, gasp suçundan da 18 yıl hapis cezasına çarptırdı. 

Ancak mahkeme heyeti, müebbet hapis cezasına çarptırılan bir kişinin hapis cezasının infazı gerçekleştirilemeyeceği için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yanı sıra gasptan verilen hapis cezasını 2 yıl geceli gündüzlü hücre hapsine çevirdi. Okan Ö., karara tepki gösterdi.
iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2006 Perşembe 09:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?