4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Çerkezler Terme'de buluştu

ÇERKEZLER TERME'DE BULUŞTU

Samsun Terme Kafkas Kültür Derneği'nin organize ettiği programda Azamed Dans Grubu'nun gösterileri Terme ve çevre ilçelerden gelen izleyicileri büyüledi.

Terme ilçesinde 21 Mayıs Çerkes Sürgünü anısına spor salonunda organize edilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı. Açılış konuşması yapan Terme Kafkas Kültür Derneği Başkanı Necmettin Çaltı, son terör saldırılarına değinerek saldırıları kınadı. Terme Kafkas Kültür Derneği'ni yaşatmak için çaba sarf ettiklerini dile getiren Çaltı, destek verenlere teşekkür etti. Çaltı, "Biz Çerkezler 21 Mayıs 1864 yılında büyük bir sürgün yaşadık ve çok büyük kayıplar verdik. Kayıplarımızı rahmetle anıyoruz. Çerkesler, hangi ülkede olursa olsun soydaşlarımız mevcut o ülkenin bayrağına saygısını yitirmemiştir" dedi.

Azamed Dans Topluluğu'nun gösterileriyle devam eden programda açık arttırmayla satışa çıkarılan yerel Çerkes kıyafeti bin 100 TL'ye Termeli işadamı Osman Keleş tarafından satın alındı. Ordu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Birben'in Çerkesler için okuduğu Şeyh Şamil Şiiri büyük alkış alırken, katılımda bulunan protokol üyelerine çiçek takdim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2010 Pazar 15:17:02
Güncelleme :30 Mayıs 2010 Pazar 23:01:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?