3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Çete operasyonuna 18 tutuklama

Samsun'da "çete operasyonu" kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 18 kişi tutuklandı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda yaklaşık 6 ay süren teknik takip sonucu 4 gün önce İstanbul, Samsun il merkezi ile Bafra ve Tekkeköy ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Operasyonlarda, aralarında Sedat Şahin'in oğlu Erkan Şahin, Samsun'da görevli 1 polis memuru ile Bafra'da görevli 1 gardiyanın da bulunduğu 25 kişi gözaltına alınmıştı.

4 gündür sorgulanan şüphelilerin ifadeleri, savcı tarafından Samsun Emniyet Müdürlüğü binasında alındı. Savcı, Erkan Şahin, 1 polis memuru ile 1 gardiyanın da aralarında bulunduğu 7 kişiyi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Bugün saat 14.00 sıralarında "suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak, kurulan örgüt adına korkutma ve sindirme gücünü kullanmak suretiyle suç işlemek, nitelikli yağma, tehdit, şantaj, kasten yaralama, kasten insan öldürmeye teşebbüs, işyeri kundaklama, mala zarar verme ve 6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından tutuklanmaları talebiyle Samsun Adliyesi'nde bulunan nöbetçi mahkemeye sevk edilen 18 kişi, saat 22.00 sıralarında tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2011 Cuma 22:47:00
Güncelleme :28 Mayıs 2011 Cumartesi 09:25:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?