3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Çete operasyonunda 11 tutuklama!

SAMSUN’da, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak suçundan gözaltına alınan ve dün nöbetçi mahkemeye sevk edilen 12 kişiden 11’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gözaltındaki diğer 18 şüpheli ise bugün Adliye’ye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 1 yıl önce, Çarşamba İlçesi’nde çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları gerekçesiyle bazı işadamları ve tüccarları teknik takibe aldı. Geçen perşembe günü de 550 polisin katıldığı bir operasyonla şüphelilere ait ev ve işyerlerine eş zamanlı baskınlar yapıldı.

Tefecilik yapmak, alacakları karşılığında zorla çek- senet imzalatmak, tehdit, işkence yapmak suçlarından gözaltına alınan 42 şüpheliden ifadelerinin alınması tamamlanan 22’si dün Çarşamba Adliyesi’ndeki Cumhuriyet savcısına ifade verdi. Geç saatlere kadar ifade veren şüphelilerden 11’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyet Müdürlüğü’nde sorgusu tamamlanan diğer 20 kişiden 2’si polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 18’i bu sabah erken saatlerde nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Bu şüphelilerin sorgulamasının ise devam ettiği belirtildi.

Diğer taraftan şüphelilere ait ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 11’i ruhsatlı 25 tabanca, 41 av tüfeği, telsiz, çelik yelek, işkence yapımında kullanıldığı bildirilen elektro şok cihazı, cep telefonu sinyalini bozan jammer, cop, biber gazı, sahte plaka, gizli kamera arama dedektörü, çok sayıda çek ve senet, alacak listelerinin bulunduğu çok sayıda ajanda, sahte plakalar ele geçirilmişti.


 

 

...
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2011 Pazar 15:33:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?