4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Çevrecilerden tabutlu eylem

KARADENİZ'DE TABUTLU EYLEM

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde kurulması planlanan akaryakıt depolama ve dolum tesisini protesto eden çevreciler, Atakum Amfi Tiyatro'da temsili cenaze namazı kılıp, tabutu sahile bıraktılar.

Samsun'un 19 Mayıs ilçesi Dereköy beldesinde kurulması planlanan akaryakıt depolama ve dolum tesisini protesto eden Samsunlular, Atakum ilçesi İnönü Bulvarı sahil yolu üzerinde bulunan amfi tiyatroda toplanarak temsili cenaze namazı kılıp, içerisinde Dereköy beldesi sahili, yeşili, denizi ve balıklarının bulunduğunu söyledikleri tabutu Karadeniz sahiline bıraktılar.

Çevre Birlikteliği tarafından düzenlenen ve bazı siyasi partilerin yanı sıra Samsunlu çevrecilerin destek verdiği eylem geniş güvenlik önlemleri altında yapılırken, Çevre Birlikteliği Sözcüsü Metin Telatar, "Temiz ve sağlıklı çevrede yaşamak herkesin hakkıdır. Temiz ve sağlıklı çevreye sahip çıkmakta devletin olduğu kadar her vatandaşın görevidir. Biz Karadeniz'de böylesine önemli bir görevi üstlendik" dedi.

Çevreye duyarlılığın çağdaşlık olduğunu söyleyen CHP İl Başkanı Yılmaz Türkoğlu, "Samsun sahilleri turizme de kapatılmak isteniyor. Turizm, sosyoekonomik gelişme, kalite, yaşam ve dünya ile buluşma kaynağımızdır. Denizimiz, sahilimiz, balıklarımız, yeşilimiz, verimli topraklarımız bize atalarımızdan aldığımız bir miras değil, çocuklarımıza bırakacağımız bir emanettir" diye konuştu.

Eyleme katılanlar kürsüye bırakılan tabutun önünde saf tutarken, Dereköylü Osman Kara isimli çiftçi de kalabalığa imam oldu, Dereköy için temsili bir cenaze namazı kılındı. Kılınan cenaze namazından sonra tabutu omuzlayan eylemciler, tabutu sahile getirerek başında dua ettikten sonra eylemi sonlandırdılar. Çevrecilerin eylem yaptığı sırada Samsunlu gençlerin denize girmeleri ilginç bir görüntü oluşturdu.

KARADENİZ'DE TABUTLU EYLEM
KARADENİZ'DE TABUTLU EYLEM
KARADENİZ'DE TABUTLU EYLEM
KARADENİZ'DE TABUTLU EYLEM
KARADENİZ'DE TABUTLU EYLEM
KARADENİZ'DE TABUTLU EYLEM
KARADENİZ'DE TABUTLU EYLEM
KARADENİZ'DE TABUTLU EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2010 Cumartesi 15:39:02
Güncelleme :24 Nisan 2010 Cumartesi 23:11:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?