3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Çevreyi kirletenlere ceza

Atakum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Atay Uludağ, çevreye gelişigüzel inşaat ve evsel atıkları dökenleri uyararak, "Bu konudaki uyarılarımızı dikkate almayanlar hakkında, Kabahatler Kanunu'nun gereğini yaparız” dedi.

İnşaat ve evsel atıkların kanunen belirlenen yerlere dökülmesi gerektiğini, bunun aksi yönünde hareket edenlerin ise ağır para cezaları ile karşı karşıya kalacağı uyarılarında bulunan Atay Uludağ, "Evsel ve inşaat atıklarının toplanmasına veya depolanmasına özgü yerlerin dışında kalan alanlara gelişigüzel atıklarını dökenler hakkında Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği cezai işlem uyguluyoruz. Bu nedenle herkesi bu uyarılarımızı dikkate almaya ve 7 bin 261 TL'ye varan para cezalarına maruz kalmamaları için dikkatli olmaya çağırıyorum” diye konuştu.

Mevcut kirletilmiş alanları temizleme çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Uludağ, “Çevre sağlığını korumak adına kontrollerimizi düzenli ve sıkı bir biçimde sürdürüyoruz. Ancak, burada esas iş halkımıza düşüyor. Onların da bu konuda duyarlı olmalarını, çevreyi kirletenlere bize yardımcı olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2011 Perşembe 16:19:20
Güncelleme :22 Aralık 2011 Perşembe 17:14:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?