2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Cezaevine kitap bağışı

CEZAEVİNE KİTAP BAĞIŞI

Bafra Umut Derneği (BAFUMDER) tarafından Bafra T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'na 2 bin 200 adet kitap bağışlandı.

Bafra Umut Derneği'nce düzenlenen "Kitap Kampanyası" kapsamında toplanan 2 bin 200 kitap, Bafra T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurum Müdürü Katip Özen'e BAFUMDER Başkanı Hülya Yangın Ertekin tarafından teslim edildi. Kurum Müdürü Katip Özen, Bafra Umut Derneği Başkanı'na katkıları için teşekkür etti ve Bafra'da bulunan sivil toplum örgütleri ve hayırseverlerinden aynı duyarlılığı beklediğini söyledi.

Bafra Umut Derneği Başkanı Hülya Yangın Ertekin, "2007 senesinde faaliyete geçen, Bafra Umut Derneğimiz yüzlerce aileye her konuda destek olmuştur. Sivil toplum örgütlerinin toplumumuzda sadece belli zaman ve günlerde değil halkımızın, her türlü problemine sahip çıkması gerekmektedir. Biz de dernek olarak Bafra T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'na 2 bin 200 kitap bağışında bulunduk. Bu kitaplar ÖSS'ye hazırlık, Kültür Ansiklopedisi, dini bilgiler kitabı ve roman türlerinde. İlerleyen günlerde bağışlarımızı 5 bine tamamlayacağız" dedi.

Kitap tesliminde hazır bulunan Kurum Öğretmenleri Altan Subaşı ve Erkut Volkan Aksoy ile Kurum Psikologu Burhan Ergün, Sosyal Çalışmacı Mehmet Topal bağıştan dolayı mutluluk duydular ve eğitimin önemini vurgulayarak şunları söylediler: "Suçu kazıdıkça altından insan çıkar. İnsanlığın varlığını, değerlerini, huzur ve saadetini bozan suç ve suç unsurlarının temel kaynağı cehalettir. Suçla mücadelede hedef suçlu (insan) değil, suç ve kaynağı olan cehalet olmalıdır. Cehaletle mücadelede en önemli araç ise eğitimdir."

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2009 Cuma 15:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?