6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Cezalar eğitim olarak geri döndü

Samsun'da engelli çalıştırmakta zorunlu oldukları halde çalıştırmayan firmalara uygulanan ceza ile bedensel engellire "Bilgisayar İşletmenliği Eğitim Kursu” verildi.

Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi ve İŞKUR işbirliği ile düzenlenen Bilgisayar İşletmenliği Kursu'nun tüm maliyeti engelli çalıştırmak zorunda olan, ancak çalıştırmayan firmalara kesilen cezalar ile karşılandı.

Proje çerçevesinde eğitim alan engellilere ayrıca günlük 12.50 YTL ücret ödendi. 6 ay süren kursun sona ermesi ile birlikte sertifika töreni düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Yakup Beyazer, 1 yıl içinde Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Halk Eğitim Merkezi ve Türkiye İş Kurumu ile işbirliği içinde 3 ayrı kurs düzenlediklerini belirterek, kurslara katılan 15 engellinin sertifika almaya hak kazandığını ifade etti.

Bu kurslardaki en büyük amaçlarının engellilerin eğitimindeki eksikliklerin tamamlanarak, işverenlerin tercih edebilecekleri bir pozisyona getirmek olduğunu söyleyen Beyazer, eğitim ve kültür çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.
Konuşmanın ardından Vali Yardımcısı Hasan Gözen, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli ve Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Tahsin Bayar kursiyerlere sertifikalarını dağıttı.

 

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 16:00:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?