6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

CHP kongresinde yumruklar konuştu

CHP Merkez İlçe Olağan Kongresi'nde Deniz Baykal'ı destekleyen Samsun Milletvekili Suat Binici'nin, kürsüden CHP Genel Başkan Adayı Haluk Koç'a sert eleştiriler yöneltmesi salonda gerginliğe yol açtı.

Baykal ve Haluk Koç taraftarları birbirine girerken, araya giren diğer partililer gerginliği büyümeden yatıştırdı.

Neco Düğün Salonu'nda devam eden CHP Merkez İlçe Olağan Kongresi'nde önce CHP Genel Başkan Adayı Samsun Milletvekili Haluk Koç, daha sonra da Milletvekili Suat Binici söz aldı. CHP'de liderlik probleminin bulunduğunu belirten Koç, CHP'nin halkla bütünleşemediğini kaydetti. Eleştirilerini aday olmadan önce de CHP Merkez Yürütme Kurulu toplantılarında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ifade ettiğini belirten Koç, konuşmasını, "Ben dönek değilim. Karadeniz'den de hain çıkmaz" sözleriyle tamamladı.

Daha sonra kürsüye gelen Milletvekili Suat Binici ise, CHP Samsun Merkez İlçe Kongresi'ni Haluk Koç taraftarlarının büyük kongrenin provasını yapmaya çalıştığı suçlamasında bulunması üzerine karşı grup tarafından uzun süre yuhalandı. Partililerle tartışan Binici, Haluk Koç taraftarlarının 3. kez CHP Merkez İlçe Kongresi'ni iptal ettirdiğini öne sürdü. Bu sırada Haluk Koç taraftarları ile Suat Binici arasında yine sözlü tartışmalar yaşandı. Kürsüden partilileri azarlayan Binici, "Benim kürsüden konuşmamı kimse engelleyemez" dedi.

Haluk Koç taraftarı bir partilinin Binici'ye bağırması üzerine bu kez de Binici taraftarları Haluk Koç taraftarlarına saldırdı. Kavganın büyümesi üzerine Divan Başkanı Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, delege olmayanları kongre salonundan çıkartarak gerginliği sona erdirdi.

Kongre, Haluk Koç'un desteklediği Engin Abdik ile Suat Binici'nin desteklediği Hacıbey Akçay arasında geçiyor. Kongreyi CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan, Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim ve CHP Merkez Yürütme Kurulu üyesi İzzet Çetin de takip ediyor.

Önceki Haber

Samsun'da, CHP Merkez İlçe Olağan Kongresi'nde Genel Başkan Deniz Baykal taraftarları ile genel başkan adayı Haluk Koç taraftarları birbirine girdi. Sandalyelerin havada uçuştuğu arbedede yumruklar konuştu.

CHP Merkez İlçe Olağan Kongresi, Neco Düğün Salonu'nda başladı. Engin Abdik ve Hacıbey Akçay'ın aday olduğu seçimde gerginlik yaşandı.

CHP Genel Başkan Adayı ve Samsun Milletvekili Haluk Koç, salona girerken "Başbakan Haluk" sloganlarıyla karşılandı. Haluk Koç, milletvekili ve partililerle tokalaştıktan sonra yerine oturdu; ancak taraftarlarının "Başbakan Haluk" sloganları devam edince CHP Samsun Milletvekili Suat Binici yerinden kalkarak grubun üzerine yürüdü. Bu sırada ortalık karıştı ve her iki grup arasında arbede yaşandı. Yumrukların konuştuğu kavgada, sandalyeler havada uçuştu.  Gergin başlayan kongre devam ediyor.

Milletvekili Suat Binici, 11 Karadeniz milletvekiliyle birlikte "Deniz Baykal'ın arkasındayız" diye imza toplamıştı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2008 Pazar 17:24:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kenan HAZAE IP: 88.247.246.xxx Tarih : 22.01.2008 09:15:41

Genel Kurulun Samsun İlimize ve Ülkemize hayıtlı olmasını Diliyorum...Ancak Yaşanan olumsuzluklar hiçde iyi değil...Kamuoyuna ve halkımıza örnek.. CHP ye yakışır olabilirdik.. Değerli CHP liler; Umut olan insanlara,medeni cesareti olan insanlara sevgimizi saygımızı göstermek zorundayız..CHP içinde İkdidar olmak önemli değil Önemli Olan CHP nin Türkiyede İkdidar olmasıdır Bu Umutlarla Sevgi ve Saygılar..Mersin