4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

CHP yönetimi göreve başladı

MERKEZ TARAFINDAN ATANAN CHP SAMSUN İL YÖNETİMİ GÖREVE BAŞLADI

Eski yönetimin istifasından sonra CHP Merkez Yürütme Kurulu kararıyla oluşturulan CHP Samsun İl Yönetimi, partililerin yoğun ilgisi ile göreve başladı.

CHP Samsun İl Başkanı Yılmaz Türkoğlu'nun Samsun kamuoyunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na adaylığı sürecinde destek vermediği yönündeki spekülasyonlar nedeniyle il yönetimiyle birlikte istifa etmesinden sonra CHP Merkez Yürütme Kurulu kararı ile oluşturulan yeni il yönetimi göreve başladı. Merkez Yürütme Kurulu kararı ile oluşturulan yönetimde Hüseyin Değerli il başkanı olurken, CHP Samsun İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına çok sayıda partili katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP Samsun Milletvekili Suat Binici ve eski başkan Yılmaz Türkoğlu ile birlikte basın mensuplarının ve partililerin karşısına çıkan Hüseyin Değerli, "Artık, 'sen başkan oldun, ben yönetim kurulu üyesi oldum, ben niye olmadım' demenin zamanı değil. Hiçbirimiz bu siyasal çalışmalarımızı yaparken büyük bir beklenti içerisinde değiliz. Hepimiz çocuklarımız için, komşularımız için, şehrimiz için, yurdumuz için çalışıyoruz. Sosyal demokrat iktidarı getirmek için

çalışıyoruz, karşılıksız çalışıyoruz, özveriyle çalışıyoruz" dedi.

CHP'de sevgi ve saygı eksikliği olduğunu belirten Milletvekili Suat Binici ise, "CHP'de eksik olan sevgi ve saygıdır. CHP kendi arasında sevgi ve saygıyı tamamladığı zaman mutlaka iktidar olacaktır" diye konuştu.

Partililere hitaben yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Kılıçdaroğlu'nun Başbakan ile görüşüp görüşmeyeceği sorusuna, "Burada CHP'nin kırmızı çizgileri bellidir. Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü, Anayasa temelinde bozacak, Anayasa temelinde çift millet, çift resmi dil talebini gündeme getirecek bütün önerilere karşı olduğumuzu ifade ettik. Bunun dışında bireysel temelde tüm kişi hak ve özgürlüklerinin yanında

olduğumuzu da söylüyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun önerisi, büyük bir toplumsal çerçeve içerisinde konunun ele alınması ve paylaşılması, atılabilecek adımların bu genel uzlaşma çerçevesinde tartışılarak alınması. Yoksa sayın Başbakan'ın kendi başına yürüttüğü bir takım projelerle, kendi milletvekillerinin dahi konuyu takip etmekte zorlandığı bir akış içerisinde konuya yaklaşması mümkün değildir. Bu çerçevede eğer bir görüşme söz konusu olursa CHP, sayın Cumhurbaşkanı'nı ziyarette Kılıçdaroğlu'nun ifade

ettiği görüşleri bir kere daha Başbakan'a ifade edecektir. Yani genel uzlaşma çerçevesi tarifi ve sorunun tüm siyasi partilerin, demokratik kitle örgütlerinin katılacağı ve kırmızı çizgilerimizin de ön koşul olarak ortaya konacağı bir çerçevede ele alınmasını talep etmiştir" şeklinde cevap verdi.

Açılımın içeriğini AK Partili milletvekillerinin de bilmediğini savunan Koç, "Açılım açmazında çırpınan bir AK Parti manzarası görüyoruz. Kendi milletvekillerine sorsanız, kendi sorumlu bakanının, TBMM'deki genel görüşme oturumunda konuyla ilgili kendisinin de içini dolduramadığı bir konuşması oldu. Kendileri dahi açılımın içeriğinin ne olduğu konusunda bir fikirleri yok" diye konuştu.

 

"OHAL TERÖRÜ BESLER"

Gazetecilerin olağanüstü hal bölgesi hakkındaki sorularını da yanıtlayan Koç, "Olağanüstü hal teklifi terörü belli açılardan besleyecek, belli açılardan kışkırtacak, daha sonrasında büyüyerek karşımıza getirecek bir uygulama olarak görünüyor. Türkiye daha önceki uygulamalarda bunun sonuçlarını gördü" dedi. Koç, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gediktepe'ye gidip gitmeyeceği şeklindeki sorulara ise şu cevabı verdi:

"Kemal Kılıçdaroğlu, resmi görev dağılımı yapıldıktan sonra 3 hafta içerisinde 11 il, 34'e yakın ilçeyi birebir ziyaret etti. Bunların içerisinde Adıyaman ve Gaziantep'te var. Gediktepe'ye gitme konusu kesinleşti mi bilmiyorum. Gediktepe'ye de gidecek, Diyarbakır'a da gidecek, Hakkari'ye de gidecek. Ben genel başkan yardımcısı olarak 2 sene önce 12 gün bölgede kalarak bütün illeri dolaştım. CHP orada Türkiye'nin birliğinden, bütünlüğünden yana olan, teröre karşı çıkan, birlikte yaşama iradesini ortaya

koyan çözümü de sosyal demokraside, kendi yoksulluklarının giderilmesini, eşitsizliklerinin giderilmesini sosyal demokraside gören Kürt kökenli yurttaşlarımızla kucaklaşacaktır."

Eski Başkan Yılmaz Türkoğlu, CHP İl Başkanlığı koltuğunu Hüseyin Değerli'ye sarılarak teslim ederken, yeni il yönetiminde Naci Altuncu, Levent Yentür, Mehmet Atalay, Hurşit Çokgezen, Barış Kaygusuz, Ayten Sevinç, Yurdanur Abanoz, Cengiz Sezgin, Adem Aykan, Himmet Arslan, Radife Sezgin, Hatice Gök, Arzu Sabuncu Kırıcı, İrfan Ünlü, Yalçın Korkmaz, Osman Zümrüt, Osman Erken, Kaya Birer, Nesime Göker ve Fırat Anarat yer aldı.

MERKEZ TARAFINDAN ATANAN CHP SAMSUN İL YÖNETİMİ GÖREVE BAŞLADI
MERKEZ TARAFINDAN ATANAN CHP SAMSUN İL YÖNETİMİ GÖREVE BAŞLADI
MERKEZ TARAFINDAN ATANAN CHP SAMSUN İL YÖNETİMİ GÖREVE BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 15:58:05
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 16:20:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?