6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

CHP'den ilginç protesto

Samsun İl Genel Meclisi toplantısında gündem maddelerinin sürekli kendilerine geç ulaştırılmasına tepki gösteren CHP Grup Başkanı, toplantı ortasında bağırarak kağıdı buruşturup atıp arkadaşlarıyla salonu terk etti.


İl Genel Meclisi 17. bileşimi toplantısı Meclis Başkanı Necati Demir başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantı CHP Grup Başkan Vekili İsmet Şahin'in protestosu ile karıştı. Meclis gündem maddelerini içeren kağıtların sürekli kendilerine geç ulaştırılmasına kızan İsmet Şahin, "Toplantı saat 14.00'te bize 5 dakika kala gündem maddeleri getiriliyor. Meclis'te görüşeceğimiz maddeleri inceleme fırsatı dahi bulamıyoruz. Emmebasma tulumba gibi elimi kaldırıp indirmem ben" diyerek gündem maddelerinin yazılı
olduğu kağıtları buruşturup masaya attıktan sonra üyelerle birlikte salonu terk etti.
Diğer meclis üyelerinin şaşkın bakışları arasında salonu terk eden CHP grubu, toplantı bitene kadar salona gelmedi.


İl Özel İdaresi'nin 2009 yılı gelir-gider bütçesinin görüşüldüğü toplantı ise AK Parti'li üyeleri ikiye böldü. Bir grup 7 milyon 990 bin YTL'lik alt yapı ve projeler için ayrılan ödeneğin 18. bileşimde görüşülmesini istedi. AK Parti Grup Başkan Vekili Aydın Karmil, gündem maddesinin yarın görüşülmesinin uygun olacağını belirtti. Yapılan oylamada oy çokluğuyla grup başkanının isteğine rağmen gündem maddesi kabul gördü.

Gündem dışı görüşmelerde Büyük Samsun Oteli'nin tahliye sürecinde İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil'e karşı yapılan eleştiriler değerlendirildi. İl Genel Meclisi Başkanı Necati Demir ve bazı Meclis üyeleri yaptığı konuşmada, tahliye kararını Meclis'in verdiğini, bürokratın kararı uyguladığını ve sonuna kadar arkasında olduklarını kaydetti.
Toplantı bitmeden Meclis üyelerinin salonu terk etmesi ise dikkat çekti.

İha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 18:22:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?