2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

CHP'li adaydan açık hava toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum Belediye Başkan Adayı Metin Burma, Atakum'da seçim sonuçlarının belli olduğunu, bu nedenle de rakiplerinin mesnetsiz iddialarla halkın karşısına çıkmaya başladığını belirterek, "Deniz bitti, kara göründü. Sıkıntı bastı" dedi.

Burma, Mevlana Mahallesi'nde açık hava toplantısı düzenledi. Miting havasında geçen toplantıya, çok sayıda vatandaş katıldı. Pencere ve balkonlarından konuşmaları dinleyen vatandaşlar da Metin Burma'ya alkışlarla destek oldu.

Metin Burma, "Bir şeyler söylüyorlar. '2004 yılında, 25 kök kenevir buldum' diyor. Suratına baktım, söylemine baktım, hakikaten endişe verici. Ruh sağlığının bozulduğunu gördüm. 5 sene evvel bulmuş da, bugün geldi, bunları söylüyor. Madem ki öyle, kenevir bulundu, bunlar ne yapıldı? Polise ve savcılığa verilmesi gerekir, ne yaptın bunları? Eve mi götürdün, nereye sakladın, yoksa kullandın mı?" diye sordu.

Artık Bektaş'ın üzerine gitmek istemediğini ama elini attığı her yerden bir yolsuzluk çıktığını ileri süren CHP Atakum Belediye Başkan Adayı Metin Burma, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Hüseyin Dereli'nin, "Yargıya gideceğiz" sözlerine de göndermede bulundu. Burma, şöyle konuştu: "Artık bunun üzerine gitmesem diyorum ama bir yığın daha yolsuzluk var. Elimizi nereye atsak yolsuzluk çıkıyor. Belgelerden sonra abandone oldular. Avukat var, buralara ayak basmamış daha önce. 'Dava açacağım' diyor, açmazsan namertsin. Zaten o belgeler savcılıkta. Artık gerisini adalete hesap verirken anlarsınız. Daha bunlara eklenecekler var. Savcı sülalenin arabalarının benzinini nereden veriyorsun, diye sorunca ne diyeceksin bakalım?."

Atakum'da seçim sonuçlarının belli olduğunu vurgulayan Burma, bu nedenle bazılarının farklı yöntemlere başvurmaya çalıştıklarını söyledi. Burma, yolun sonuna gelindiğini açıklayarak, "Deniz bitti, kara göründü. Sıkıntı bastı. Zaten yüzlerine baksanız anlarsınız da. Ben buradan AK Parti'li ve MHP'li seçmenlere de sesleniyorum. AK Parti'li seçmenlere bir sözüm yok, onlara oy verdikleri için kırgın değilim. Beğendiler, sevdiler ama böyle çıktı, umutlarını kırdı. Onlar bu günaha sahip çıkmazlar, keza MHP'li kardeşlerim, onlar neyin ne olduğunu, bu işi herkesin kaldıramayacağını bilirler" diye konuştu.

MAL VARLIĞINI AÇIKLADI

Mal varlığını açıklayan Metin Burma, "Diğer adayların da bu açıklamayı yapmasını isterim" ifadesini kullandı. Burma'nın mal varlığı şöyle: "4 daire, 1 yazlık, 150 metrekarelik arsa, 2005 model Wolkswagen Caddy otomobil, 10 bin TL sermayeli Me-Na Mühendislik Şirketi'nde yüzde 50 hisse ve bankada 30 bin TL mevduat hesabı."

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 18:18:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?