2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

CHP'li Atalay'dan Kızılay'a ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Atalay, Türk Kızılayı Samsun Tıp Merkezi'ni ziyaret ederek, Kızılay Samsun Şube Başkanı Mustafa Kesin ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir süre sohbet etti.


Türk Kızılayı'nın hizmetleri ve çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve takdirle karşıladıklarını ifade eden Atalay, şehrin ortak bir katılımla yönetilmesi ve bu yönetim modelinde sivil toplum kuruluşlarının rollerinin tartışılmaması gerektiğini kaydetti. Babasının Artvin Kızılay Başkanlığı görevini yaptığını kaydeden Atalay, bu sebeple Kızılay'ı çok iyi ve çok yakından tanıdığını belirtti.


Samsun'un en önemli probleminin 'işsizlik ve yoksulluk' olduğunu bildiklerini söyleyen Atalay, "Teşvik Yasası'ndan önce Samsun istihdam oranında Karadeniz Bölgesi'nde 2. ve Türkiye genelinde 20. iken, teşvik dışı bırakıldıktan sonra bu oran dört yıl içinde Karadeniz Bölgesi'nde 8'e ve Türkiye genelinde ise 40. sıraya düşmüştür" diye konuştu.


Büyükşehir Belediyesi'nin istihdam, kaynak üretme ve şehrin temel problemlerinin çözülebilmesinde koordinatörlük görevi üstlenmesi gerektiğini kaydeden Atalay, "Merkezi hükümete baskı yaparak yatırımlar için şehrin önündeki engelleri kaldırılmakta da öncülük yapması beklenmektedir. Ne yazık ki Büyükşehir Belediyesi'nin güven bunalımı var. Kurumlara sırtını dönmüş, risk almaktan çekiniyor ve korku siyaseti üzerinden durumu geçiştirmek için gözlerini kapatmış bir şekilde şehri yönetmeye çalışıyor. Samsunspor bu şehrin en önemli değeri, bu takım yalnızlığa terk ediliyor. Takım üzerinden siyaset yapılarak bir yerlere gelmek için merdiven olarak kullanılıyor" diye konuştu.


Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin ise gönüllü yardım kuruluşu olmaları dolayısıyla, Samsun'un işsizlik ve yoksulluğunu çok yakından bildiklerini kaydederek, şehrin bir an önce istihdam projeleri gerçekleştirmesi gerektiğini ifade etti. Türk Kızılayı'nın sağlık ve kan hizmeti, ilkyardım eğitimi ve sosyal yardımlar noktasında Samsun'un markası haline geldiğini belirten Keskin, yerel yönetimler ile hiçbir siyasi öncelik ve ayrıcalık gözetmeksizin birlikte çalışmaktan ve projeler uygulamaktan memnuniyet duyduklarının altını çizdi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 16:48:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?