6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

CHP'li Kılıç'tan İl Başkanlığı'na ziyaret

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Ali Kılıç, ekonomik krizden kaynaklanan sorunlar nedeniyle Türkiye genelinde bu yılın ilk 10 ayında 42 bin iş yerinin kapandığını söyledi.


CHP MYK Üyesi Ali Kılıç, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere geldiği Samsun'da, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Kılıç'ın, CHP Samsun İl Başkanlığı'ndaki ziyaretinde, CHP Samsun Milletvekili Suat Binici, İl Başkanı Vedat Yılmaz, ilçe başkanları ve çok sayıda partili hazır bulundu. Ziyarette, Türkiye'nin ekonomik durumu ile ilgili açıklamalarda bulunan MYK Üyesi Ali Kılıç, "Türkiye'nin ekonomisiyle ilgili MYK'da tartışmalar yapıyoruz. Görüşmeler yapıyoruz. Yaklaşık 7-8 aydır, kriz geliyor, 'hükümet önlemleri alsın' dedik. Türkiye'de borsalar yerle bir oldu, ancak hükümet 'her şey yolunda gidiyor' diyor. Gördük ki gitmiyor. Son açıklanan raporlara göre Türkiye genelinde bu yılın ilk 10 ayında 42 bin iş yeri kapandı. Geçen yıl ise yaklaşık olarak 20 bin işleri kapandı. Son 1 yılda iş yeri kapanma durumu yüzde yüz arttı" dedi.


Hükümetin bu durumdan ders çıkarması gerektiğini söyleyen Kılıç, gerekli ekonomik önlemler alınmadığı takdirde krizin daha da kötü bir hal alacağına dile getirdi.
Kılıç'ın konuşmasının ardından yapılan toplantı basına kapalı devam etti

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 17:29:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?