6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

CHP'li Koç ilk ziyaretini yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Haluk Koç, Türkiye'deki demokratik kuruluşların tekrar denetime alınması önerisinin 26 Haziran'da Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Meclisi'nde tartışılacağını belirterek, "AKPM'nin önerisiyle ülke karışık bir döneme giriyor" dedi.


CHP Milletvekili Haluk Koç, 7 Mayıs tarihinde Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan şehir merkezine giderken trafik kazası geçirmesinin ardından ilk ziyaretini CHP Samsun İl Başlığı'na yaptı. CHP'nin kendisine bir görev verdiğini dile getiren Koç, "Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde CHP İstanbul Milletvekili Bilgen Keleş ile birlikte Türkiye'yi sosyal demokrat olarak temsil edeceğiz. 26 Haziran'da Türkiye'yi sıkıntıya koyacak bir karar AKPM'de tartışılacak. AKPM, Türkiye'deki demokratik kuruluşların tekrar denetime alınması önerisini getirecek. Öneriyle ülke siyaseti karışık bir döneme giriyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuk devleti olduğunu, rastgele kurulmuş ve tarihten yaşama ruhsatı almış bir ülke olmadığını oradaki görev kapsamında hatırlatmamız gerekiyor. CHP adına Türkiye'deki sol ve sosyal demokrasi adına görevimi en iyi şekilde yerine getireceğim" diye konuştu.


26-27 Nisan tarihlerinde yapılan CHP'nin 32. Olağan Kurultayı ile ilgili açıklamalarda da bulunan Koç, siyasetin belirli bir nezaket ölçüsünde yapılabilme örneğini ortaya koyduklarını, kurultayın şu veya bu şeklide bitmesinin önemli olmadığını, bundan sonraki süreçte CHP'nin başarısı için üzerlerine düşen görevi katıksız yerine getireceklerini ifade etti. CHP dışında arayışa girmenin yanlış olduğunu belirten Haluk Koç, "CHP'nin dışında siyaset himayesi aramak yanlıştır. CHP bu ülkenin temel siyasi kurumlarından bir tanesidir. Hiç kimsenin bunu aklından çıkarmaması gerekir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 18:17:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?