5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

CHP'li Koç'tan soru önergesi

SAMSUN’un Alaçam İlçesi’nde polisin geçen yıl Öğretmenevi'ne yaptığı fuhuş baskını TBMM’ye taşındı. CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, TBMM Başkanlığına verdiğ isoru önergesinde, dönemin Samsun Valisi Mustafa Demir’in öğretmenevi müdürünün görevden alınması ve kınama cezası verilmesine ilişkin yazının neden işleme konulmadığını Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in yanıtlamasını istedi. Bakan Çelik önergeyi aradan 56 gün geçmesine rağmen cevaplandırmadı.
 
İddiaya göre Alaçam Öğretmenevi'nde fuhuş iddiası ve polis baskını şöyle gelişti:

Alaçam'da oturan, adı ve mesleği açıklanmayan bir kişinin, geçen yıl eylül ayında Öğretmenevi'nde bir kadın ile fuhuş yaptığına ilişkin telefon ihbarı alan polis, baskın yaptı. Polis ihbar edilen kişiyi burada bir kadınla yakaladı. Samsun Valiliği de öğretmenevinde fuhuş iddiasıyla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma sonunda öğretmenevi müdürü görevden alındı ve kınama cezası verildi.

CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, Alaçam Öğretmenevi’nde fuhuş yapıldığı iddiaları üzerine TBMM Başkanlığı’na Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in yazılı yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. 4 Nisan 2006 tarih ve 7/13594 esas numaralı önergede, fuhuş baskını sonrasında Samsun eski Valisi Mustafa Demir’in öğretmenevi müdürünün görevden alınması ve kınama cezası verilmesine ilişkin 21 Ekim 2005 tarihindeki yazısına dikkat çekildi. Bu yazının ilçeye ulaşmasına karşın işleme konulmadığının ise Alaçam’da görev yapan öğretmenler tarafından iddia edildiği vurgulandı. Haluk Koç, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in yanıtlamasını istediği önergede şöyle dedi:

“Öğretmenevinde polis baskını sonucunda fuhuş yapıldığının tesbit edildiği doğru mudur? Eğer doğru ise bu olayda sorumluluğu olan kamu görevlileri hakkında ne gibi işlem yapılmıştır? Bu konuda hazırlanan müfettiş raporunun içeriği nedir? Bu raporda öğretmenevi müdürünün görevden alınması teklif edilmekte midir? Samsun eski Valisi Mustafa Demir’in Alaçam Öğretmenevi Müdürünün görevden alınmasına ilişkin 21 Ekim 2005 tarihli yazısının işleme konulmadığına ilişkin iddiaların doğru olup olmadığı hakkında bir inceleme yapılmış mıdır? Eğer bir inceleme yapıldı ise, bu incelemenin sonuçları ne olmuştur?''

BAKAN CEVAPLAMADI

CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç’un yazılı soru önergesi aradan 56 gün geçmesine rağmen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından cevaplandırılmadı.

TBMM’nin internet sitesindeki yazılı soru önergesinin ‘son durumu’ bölümünde ‘Süresi içinde cevaplandırılmadığından gelen kağıtlarda yayımlandı’ ibaresi yeraldı.

Samsun Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın ise İl Özel İdaresi mülkiyetinde olan ve daha önce Alaçam Belediyesi Geyikkoşan Turistik Tesisleri olarak kullanılan, tadilat sonrasında ise Öğretmenevi olarak hizmet vermeye başlayan 17 oda ve 34 kişilik yatak kapasitesi bulunan öğretmenevindeki olayı doğruladı.M Müdür Aydın, olaya gözyumduğu gerekçesiyle Müdür Vekili Y.E.’ye Alaçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ihtar cezası verildiğini söyledi ve “Ancak Y.E.’nin itirazı üzerine Kaymakamlıkça ihtar cezası kaldırıldı'' dedi. Aydın, Müdür Vekili Y.E.’nin görevden alınmasıyla ilgili olarak, “Geçmiş hizmetleri ve olayla şahsi ilişkisinin olmadığı gibi nedenler dikkatler alındı. Durum Samsun Valiliği’ne bildirildi'' diye konuştu.

Halen Alaçam Öğretmenevi’nde Müdür Vekili olarak görev yapan Y.E. ise kendisine telefon ile ulaşan DHA muhabirine, “Olay soruşturuldu ve bitti. Başka bir şey söyleyemem'' dedi.
.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2006 Çarşamba 13:53:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?