2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Çiftçilere kiraz fidanı dağıtıldı

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde İl Özel İdaresi destekli, İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında çiftçilere bin 600 adet yarı bodur kiraz fidanı dağıtıldı.


İlçe Tarım Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen fidan dağıtımında, 5 köyden 10 çiftçiye bin 600 fidan teslim edildi. İl Tarım Müdürü Sadullah Kirenci, İl Özel İdare kaynaklı olmak üzere 20 TL olan kiraz fidanlarını 3 TL katkı payı alınarak çiftçiyi desteklediklerini ifade ederek, "Bölgenin rutubetinin az olması dolayısıyla daha az hastalık görülmekte, bu da maliyetin düşmesini sağlıyor. Artık çiftçimiz, bulunduğu yerde daha mutlu olsun gayreti içindeyiz. Vezirköprü ilçesi mikro klima denilen bir özelliğe sahip. Sahilden iklim ve toprak olarak ayrı bir özelliğe sahip olan bir yer. Elde etmiş olduğumuz ürünler çok kaliteli. Sadece tarla ürünleri değil, meyve ürünleri üzerine yönelik dağıtımı başlattık. İl ve İlçe Müdürlüklerinden uzman arkadaşlarla arazinin rakımı, toprak yapısı, sulama durumu gibi özellikleri incelendikten sonra dikim işlerini gerçekleştiriyoruz" dedi.


Boğazkoru, Oruçköyü, Çalköy, İncesu ve Tatrkale köyü çiftçilerine fidan dağıtımı, İl Tarım Müdürü Sadullah Kirenci tarafından yapıldı. Çalköylü Çiftçi Burhan Bilgin, çiftçiler adına yetkililere teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 16:21:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?